PSD acuză PNL că taie finanțarea la proiecte pe care ei le-ai ignorat

0
Autostrada Comarnic-Brașov enigmă Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva Guvernul blochează lucrările Constructorul lotului 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva contractul lotului 3 kilometrii de autostradă Cuc „cântă” a pagubă și spune că statul are bani pentru autostrada Comarnic-Brașov pe care o va realiza cu bani de de la bugetul de stat autostradă cap-coadă Români are absorbția fondurilor europene la 29%, aproape de media europeană, care  este de 31%, iar pentru asta Lotul II al autostrăzii Sebeș - Turda Varianta de Ocolire Satu Mare constructor autostrada

PSD acuză PNL că taie finanțarea la proiecte pe care ei le-ai ignorat, susținând că Guvernul liberal alocă fondurile pentru infrastructură după culoarea politică a celor care au iniţiat sau au dezvoltat proiectele. 

Potrivit social democraților, acest lucru drept un act iresponsabil de vendetă politică şi un atentat la interesele naţionale, precum şi ale comunităţilor.

„Partidul Social Democrat condamnă maniera Guvernului PNL de a aloca fondurile pentru infrastructură, după culoarea politică a celor care au iniţiat sau au dezvoltat proiectele. Este un act iresponsabil de vendetă politică şi un atentat la interesele naţionale şi ale comunităţilor ce ar beneficia de respectivele proiecte”, susţine PSD.

Printre lucrările de infrastructură care au suferit cele mai drastice tăieri de fonduri se numără:

  • Podul peste Dunăre de la Brăila, unde s-au alocat pentru 2020 mai puţin de 20% din sumele folosite în anul precedent;
  • Centura municipiului Bacău, respectiv primul segment din Autostrada Moldovei, care a primit pentru 2020 un sfert din sumele alocate în 2019;
  • Autostrada Sebeş – Turda, unde Guvernul PNL a prevăzut pentru acest an 30% din fondurile utilizate în 2019;
  • drumul expres Craiova – Piteşti unde actualul Guvern a alocat 97 milioane de lei, în condiţiile în care costurile totale de execuţie sunt de 2 miliarde lei. 

În opinia social-democraţilor, alte proiecte ce vor fi blocate ca urmare a subfinanţării sunt centurile municipiilor Timişoara, Satu Mare, Rădăuţi, Autostrada Râşnov – Cristian, Autostrada Timişoara – Moraviţa şi modernizarea liniilor de cale ferată Bucureşti – Giurgiu, Cluj Napoca – Oradea, Mogoşoaia.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here