joi, martie 28, 2024
AcasăAgenda ZileiPSD: Majorarea pensiilor şi a alocaţiilor pentru copii ar reprezenta măsuri anti-criză

PSD: Majorarea pensiilor şi a alocaţiilor pentru copii ar reprezenta măsuri anti-criză

Majorarea pensiilor şi a alocaţiilor pentru copii ar reprezenta măsuri anti-criză, în absenţa unui plan de relansare economică, spun social democrații.

„Creşterea pensiilor şi a alocaţiilor pentru copii devin măsuri anti-criză în lipsa oricărui plan de relansare a guvernării PNL rămasă la mentalitatea austerităţii lui Băsescu-Boc. În criza COVID-19, guvernele lumii au trimis bani direct populaţiei: cec-uri prin poştă, alocaţii suplimentare pentru copii, venit minim garantat pentru cei mai săraci. România lui Orbannis n-a făcut mai nimic”, se arată PSD pe contul de Facebook al partidului.

Dublarea alocaţiilor pentru copii şi majorarea pensiilor ar putea ajuta milioane de români „să treacă de criză”, în contextul în care nu sunt luate măsuri de relansare economică. De asemenea, mare parte din acei bani s-ar întoarce în economie, salvând sute de mii de locuri de muncă, iar sume importante ar ajunge înapoi în buget, sub formă de impozite şi taxe.

„Contabilul anacronic Cîţu n-a aflat cum până şi adepţii austerităţii europene din 2009 spun acum că, pentru a trece de această criză, bani lichizi trebuie să ajungă rapid la oameni şi companii. Fiindcă azi totul s-a schimbat. În România însă s-au schimbat, din păcate, doar nişte nume – Băsescu cu Iohannis, Boc cu Orban”, se mai afirmă în postare.

Planul de relansare a economiei 

Pe de altă parte, europarlamentarul Dragoş Pîslaru (USR PLUS) cerea, recent, Guvernului să prezinte planul de relansare a economiei, adăugând că firmele, dar şi cetăţenii au nevoie de predictibilitate.

„Europa vorbeşte, astăzi, de relansarea economică şi socială. Comisia Europeană a venit deja cu un Plan concret pentru o nouă generaţie, bazat pe o alocare financiară istorică, care oferă statelor membre posibilitatea de a investi masiv în reforme şi în proiecte pentru un viitor mai bun. Ne-am săturat cu toţii să fim codaşii Europei! România stă pe loc, încremenită în neputinţa de a proiecta un viitor, incapabilă să folosească resursele interne sau europene aflate la dispoziţie”, a scris fostul ministru al Muncii.

El a menţionat că antreprenorii vor să facă investiţii, angajaţii vor să nu se mai teamă pentru viitorul locului lor de muncă”, iar Guvernul este dator cu răspunsuri clare şi concrete, pentru a oferi astfel predictibilitate.

„Deşi s-a spus că va fi lansat acum două-trei săptămâni, faimosul ‘plan de relansare’ a economiei anunţat de Guvern încă nu există sau, cel puţin, nu a fost comunicat public. Care este Planul României de relansare economică? Există vreunul? Domnule ministru Virgil Popescu, ce va face Guvernul cu miliardul de euro din bani europeni ce va fi gestionat de către Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri? Domnule ministru Marcel Boloş, domnule ministru Ion Ştefan, încotro va merge celălalt miliard de euro din fonduri europene obţinut din banii necheltuiţi de pe alte programe operaţionale pe care îl veţi gestiona? Domnule ministru Florin Cîţu, de ce amnistia fiscală este atât de generoasă, perpetuând astfel practicile PSD de împărţire a contribuabililor în cei care plătesc şi cei care nu plătesc”, sunt câteva dintre întrebările adresate membrilor Cabinetului.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate