PSD și-a dat bani prin amendamentele de rectificare bugetară

0
comisiile parlamentare eliminarea pensiilor speciale, blocare pensii speciale moțiune de cenzură jigniri parlament psd moțiuni

PSD și-a dat bani prin amendamentele de rectificare bugetară, profitând de faptul că î, comisiile de buget-finanțe ale Camerei Deputaților și Senatului au fost singuri în dezbatere. Toate amendamentele adoptate au fost propuse de parlamentari PSD. La dezbaterile din comisii nu au participat parlamentarii PNL. 

Astfel că, cel mai important amendament aprobat de comisii a fost cel care abrogă articolul potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14%. În aceste condiții, rămâne în vigoare legea sistemului public de pensii care prevede majorarea acestuia cu 40%.

Cele două comisii au mai adoptat un amendament prin care se majorează sumele repartizate UAT-urilor cu 1 miliard de lei. În plus, municipiile reşedinţă de judeţ mai primesc suplimentar 500 de milioane de lei, care urmează să fie repartizaţi în mod egal, indiferent de culoarea politică a administraţiei locale.

PSD și-a dat bani prin amendamentele de rectificare bugetară: peste 5 mil. lei la Camera Deputaților 

Un alt amendament pe care l-au adoptat comisiile alocă suplimentar 5,635 milioane de lei, în bugetul Camerei Deputaţilor, pentru a achiziţiona echipamente necesare dotării birourilor parlamentare din teritoriu, la schimbarea legislaturii.

O sumă suplimentară de 67 milioane de lei se duce la Ministerul Agriculturii, destinată finanţării Programului de realizare a sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor.

Comisiile au decis majorarea salariilor de bază pentru personalul didactic de predare, aşa cum este prevăzut în lege, adică din acest an.

Pe sărăcia de azi, au dat bani Catedralei Mântuirii Neamului

Un alt amendament prevede suplimentarea bugetului Secretariatului de Stat pentru Culte cu 20 de milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului, sursa de finanţare fiind Fondul de rezervă al Guvernului.

De asemenea, potrivit unui alt amendament, plafonul privind datoria publică, conform metodologiei UE, pentru sfârşitul anului 2020, este de 40% din PIB.

Comisiile de buget au aprobat, de asemenea, suplimentarea bugetului Ministerului Economiei cu 400 de milioane lei, pentru programul Start-Up Nation.

Ca o contraofensivă la toate aceste „împărțeli”, premierul Ludovic Orban spune că liberalii  vor negocia, în plenul Parlamentului, modificarea raportului comisiilor reunite de buget – finanţe prin care au fost adoptate amendamente la rectificarea bugetară.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here