PSD și PNL se bat pe majorarea de 14% a punctului de pensie

0
majorarea punctului de pensie pensii private obligatorii recuperare pierderi banci Retragerea din România a societăţilor private, care administrează fondurile acumulate în Pilonul II de pensii, va duce la căderea bursei, echivalând cu un crah financiar OUG pentru Pilonul II pensii pensionari pensie sistem de pensii

PSD și PNL se bat pe majorarea cu 14% a punctului de pensie, Guvernul urmând să sesizeze CCR în cazul în care PSD va abroga în Parlament articolul din OUG privind rectificarea bugetară referitor la pensie

„Creşterea punctului de pensie cu 14% şi creşterea cu un procent similar a pensiilor sociale, cum sunt cunoscute, şi aici este vorba de un milion de pensii sociale, de la 704 la 800, a fost o decizie extrem de grea, a trebuit să calculăm, să analizăm, să facem evaluări, este maximum posibil. Orice creştere mai mare nu va putea fi susţinută. Se va întoarce împotriva României. Până la urmă, se va întoarce împotriva fiecărui pensionar”, a declarat Ludovic Orban.

Potrivit lui, PSD trăieşte încă anul 2016. „Opiniile populaţiei s-au schimbat radical. Lumea nu mai suportă toată gargara populistă a PSD. Lucrurile sunt foarte simple, atunci când iei decizii trebuie ai în spate analize economice, prognoze, evaluări, studii de impact, trebuie să fundamentezi orice cheltuială publică în funcţie de obiectivele pe care le urmăreşti. Ultimele cinci luni de zile, majoritatea PSD din Parlament a scos pe bandă rulantă acte normative care au redus venituri sau au provocat costuri pentru care nu există bani efectiv”, a mai spus Orban.

Acesta afirmă că tot ce face acum guvernul liceral este întemeiat pe analize serioase, astfel încât să nu genereze cheltuieli nesustenabile.

„De asemenea, să putem aloca resursele către acele domenii vitale care într-adevăr stau la baza relansării economice ulterioare a României. Orice venit poate să crească atunci când există creştere economică, când creşte competitivitatea economiei Româneşti şi a companiilor româneşti, atunci când se fac investiţii, atunci când într-adevăr există toate motoarele dezvoltării puse în funcţiune”, a declarat Orban.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here