vineri, martie 29, 2024
AcasăAgenda ZileiPSD și Pro România vor alianță, dar ambele se lasă greu

PSD și Pro România vor alianță, dar ambele se lasă greu

PSD și Pro România vor alianță pentru alegerile locale și parlamentare de anul viitor, dar ambele se lasă greu. Astfel că, noua conducere a PSD spune că partidul nu trebuie să rămână izolat, în timp ce Victor Ponta vrea să contruiască alături de social democrați, dar nu în orice condiții. 

„La Comitetul Executiv nu s-a vorbit despre o alianţă în special cu Pro România, în schimb a fost o solicitare şi a organizaţiei Bucureşti şi a celor de sector ca să aibă largheţea să înceapă totuşi discuţii de eventuale alianţe pentru alegerile locale. De asemenea, foarte mulţi colegi din judeţe au atras atenţia un lucru evident, că PSD sub nicio formă nu trebuie să rămână izolat”, a spus Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD.

Potrivit lui, va discuta cu Pro România, UDMR, PMP, ALDE, grupul minorităţilor naţionale.

„Este o alternativă de comunicare cu Pro România, la fel cum este o alternativă de comunicare cu UDMR, cu grupul minorităţilor, cu PMP, cu ALDE şi cu toate formaţiunile reprezentate în Parlament şi, de asemenea, cu sindicatele. După congres, astfel de alianţe trebuie luate într-un for mai larg, asta nu înseamnă că nu voi avea întâlniri cu toţi liderii politici de la toate grupurile parlamentare sau neparlamentare”, a mai spus Ciolacu.

PSD și Pro România vor alianță, dar Ponta vrea și o analiză 

Liderul Pro România, Victor Ponta, spune că este prematur să discute despre o alianţă preelectorală în perspectiva alegerilor locale.

„De fapt, din 2017, a început seria de greşeli, care sper că s-a terminat aseară. Cu atât mai bine, că suntem în Opoziţie şi Pro România şi PSD-ul. Depinde numai de ei. Eu n-am fost niciodată şi nici n-o să mă auziţi că scopul meu este să mă lupt cu PSD-ul, dimpotrivă vreau să reprezentăm alegătorii, vreau să facem ce am făcut în 2010 – 2011 şi anume, chiar dacă suntem în Opoziţie, să încercăm să temperăm, să corectăm excesele unei puteri de dreapta care acum deţine absolut tot – preşedinte, prim-ministru, majoritate parlamentară – şi să-i reprezentăm pe oameni. Cred că am procedat corect să nu votăm Guvernul, pentru că au o majoritate, aşa cum o au. Şi dacă vor fi proiecte bune ale noii guvernări le susţinem, dar suntem în Opoziţie şi acolo este în acest moment locul nostru. Nu cred că, în acest moment, se mai pune problema de răsturnat Guverne şi ne pregătim pentru alegerile de la anul. Şi cel mai important lucru este cum se trece peste problemele grave economice, sociale, bugetare, în primul rând. Situaţia seamănă foarte mult cu cea din decembrie 2009”, a declarat liderul Pro România, la Parlament.

Victor Ponta încă nu a avut o discuție cu PSD pentru că este prematur. „Noi, Pro România, suntem de centru-stânga, este şi motivul pentru care anumiţi colegi au preferat să meargă alături de PNL, că nu sunt de centru-stânga. Când eram toţi împreună, în 2016, am câştigat foarte mult, după care din 2017 a început hăcuirea social-democraţiei, au început greşelile care au dus la eşecul din 2019. Depinde doar de ei. Noi ne ţinem de drumul nostru şi vrem să atragem oameni noi, tineri, să construim pentru 2024 o alternativă serioasă şi modernă. Salut schimbările făcute la PSD. Acum cred că e necesar să facă schimbări de profunzime”, a adăugat Victor Ponta.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate