joi, martie 28, 2024
AcasăAgenda ZileiPSD simulează guvernarea, iar noi simulăm că protestăm

PSD simulează guvernarea, iar noi simulăm că protestăm

PSD simulează guvernarea, iar noi simulăm că protestăm, în timp ce România devine, de când PSD a preluat puterea, un stat lipsit de competitivitate, în care sectorul privat nu e stimulat pentru dezvoltare.

Am ajuns să avem din nou un aparat administrativ supradimensionat, efectul fiind incapacitatea de reducere a birocraţiei şi de asigurare a digitalizării serviciilor publice.

Este un stat care există pentru sine, nu şi pentru cetăţeni.

„Trăim într-o ţară în care salariul mediu bugetar este cu 65% mai mare decât salariul mediu din companiile private, care sunt dinamice şi creatoare de plusvaloare! Ca urmare, asistăm la o economie originală, în care Executivul face concurenţă neloială mediului privat.Avem o ţară care s-a întors la creşterea bazată pe consum, nu pe producţie, servicii, iar sărăcia pândeşte la uşile a milioane de români”, a declarat liberalul Dumitru Oprea.
Și această stare de fapt este efectul unor politici fiscale aberante, care au condus la o inflaţie tot mai mare, la creşterea preţului coşului zilnic.
„Suntem din nou în situaţia în care unul din patru angajaţi nu are banii necesari să se întreţină de la un salariu la altul.În tot acest timp, PSD vorbeşte despre creştere economică, dar care este una artificială, aşa cum avertizează toţi specialiştii. Dar, PSD nu vede, nu aude. În schimb, practică un socialism populist pe banii altora. Toată lumea raţională vorbeşte despre realităţi care nu contează pentru Dăncilă şi Teodorovici, preocupaţi mai curând să mituiască din nou populaţia cu promisiuni decât să guverneze responsabil”, a declarat deputatul.
România are nevoie de o guvernare în care profesionalismul şi competenţa ar trebui să fie principalele atuuri ale aparatului administrativ.
„România are nevoie de stabilitate, de echilibru economic, de politici fiscale armonizate la nivel european, de stimularea iniţiativelor private şi de măsuri care să sprijine dezvoltarea mediului de afaceri”, a mai spus Oprea.
Din păcate aceste lucruri nu se pot obține atâta timp cât nimeni nu ia atitudine, fie prin vot sau prin alte modalități constituționale. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate