joi, aprilie 18, 2024
AcasăAgenda ZileiRaluca Turcan, propunerea PNL, USR și PMP, la șefia Camerei Deputaților

Raluca Turcan, propunerea PNL, USR și PMP, la șefia Camerei Deputaților

Raluca Turcan este propunerea PNL, USR şi PMP pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, anunțul fiind făcut de liderii USR – Dan Barna, PMP – Eugen Tomac şi de liderul deputaţilor liberali – Raluca Turcan. 

„Momentul desemnării preşedintelui Camerei Deputaţilor este un moment care poate să pună bazele agendei reformatoare de priorităţi pentru cetăţenii României. Ne-am bucurat astăzi să ajungem la un acord comun de susţinere a unui singur candidat din partea celor trei formaţiuni – PNL, USR şi PMP, în persoana mea, pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor”, a afirmat Raluca Turcan. 

Pe de altă parte, șeful USR, Dan Barna, spune că mesajul pe care cetăţenii români l-au transmis la urne a arătat că aşteptarea este una de construcţie şi de alternativă consistentă la cei trei ani şi jumătate de coşmar’. 

„Epoca Dragnea s-a încheiat luni prin decizia instanţei şi trebuie să ne întoarcem la reconstrucţia României. Am abordat această chestiune a nominalizării pentru funcţia de preşedinte al Camerei în contextul mai larg de priorităţi imediate, în care se găseşte şi iniţiativa ‘Fără penali’ (…), chestiunea votului prin corespondenţă, subiectul pensiilor speciale. Sunt priorităţi la care ţinem foarte mult. Aceste subiecte au fost discutate în context mai larg şi din această perspectivă este clar nevoie ca Parlamentul României să devină o instituţie care lucrează pentru români şi, în acest context, am luat decizia de a susţine un singur candidat comun”, a mai spus Dan Barna. 

În schimb, Eugen Tomac, crede că este vital ca întreaga scenă politică să se reseteze.

„Vrem să dăm acest semnal de unitate pentru că asta aşteaptă românii. Vor un Parlament care să fie condus de oameni responsabili, nu de o fantomă care lucrează împotriva românilor, pentru că misiunea noastră este să recredibilizăm această instituţie fundamentală a statului. Următorul pas este să măturăm Guvernul de la Palatul Victoria”, a arătat Tomac. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate