duminică, septembrie 26, 2021
AcasăAdministrație publicăRareșbogdanul de la Interne: Comisarul Ciocan, șeful Politicilor Publice de la Interne,...

Rareșbogdanul de la Interne: Comisarul Ciocan, șeful Politicilor Publice de la Interne, a comis 7 încălcări de lege și-l doare la…cozoroc

În scandalul rareșbogdanului Christian Ciocan, comisarul șef de poliție surprins călare pe 7 contravenții rutiere, plus mahalagism, ministrul de Interne Lucian Bode s-a declarat mai degrabă surprins de filmarea contravenientului, decât de disprețul față de lege manifestat de directorul Politicilor Publice ale MAI.

„Sunt câteva chestiuni care mi se par neclare și pentru care am solicitat Poliţiei Capitalei un raport de urgenţă. Astăzi o să am acest raport şi pe baza a ceea ce mi se va raporta, voi lua măsuri. În primul rând, am văzut acele imagini din interiorul unei secţii de poliţie, ceea ce nu este un lucru uzual, era spaţiu administrativ. Într-adevăr, puteau să înregistreze, dar trebuie văzut de când colegi poliţişti se ocupă cu înregistrări în secţia de poliţie şi se transmit prin intermediul sindicatului, evident, public”, a spus Lucian Bode într-o declarație de presă.

Abia ”în al doilea rând”, a spus ministrul Bode, ”trebuie lămurit ce s-a întâmplat în ziua respectivă”, semn că îl doare la caschetă de  faptul că ofițerul pe care îl protejează circula nu numai pe sens interzis, fără asigurare, fără acte, fără o plăcuță de înmatriculare, cu ITP expirat de trei ani dar și, desigur, cum îi stă bine unui șmecher din Poliția Română, refuzând legitimarea pe motiv de ciocan gros.

Cine e Ciocan?

Fost purtător de cuvânt al Poliției Române în urmă cu mai mulți ani, Ciocan a fost retras la munca de birou, după mai multe scandaluri în care a fost implicat, inclusiv presupuse legături cu lumea interlopă și ”dezmățuri” televizate ale individului.

El a fost demis în 2012, potrivit presei, după ce a fost acuzat că a hărțuit sexual o cunoscută jurnalistă, dar și mai multe polițiste pe care le avea în subordine.

”Fost purtător de cuvânt al Poliției Capitalei, Christian Ciocan ajunsese, în urmă cu mai bine de zece ani, un adevărat polițist vedetă, nelipsit de la evenimentele mondene importante. Cu timpul, acesta a ajuns, însă, să fie fotografiat în ipostaze și anturaje considerate nepotrivite. În presă au apărut atunci știri legate de o colecție de chiloți pe care Cătălin Botezatu i-a dedicat-o lui Christian Ciocan, dar și fotografii în care polițistul apărea cu felii de castraveți pe ochi sau din toiul unor petreceri în care se săruta cu unele vedete. Mai mult, acesta a apărut și în compania iubitei lui Bogdan Niță, zis Vulpe, un mare traficant de droguri. Este vorba despre o anume Mihaela, cunoscută și drept una dintre protejatele clanului Cămătaru” – scria Gândul, anul trecut.

Înainte de fi împuternicit la conducerea Politicilor Publice ale Internelor, Ciocan a mai fost, printre altele, și un soi de purtător de cuvînt (”director de comunicare și purtător de cuvânt”) al asociației înființate de generalul securității izmenei, Gabriel Oprea, Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor „Mihai Viteazul”.

Potrivit unui comunicat al Sindicatului Europol, comisarul șef Christian Ciocan, împuternicit director al Unității de Politici Publice din MAI, a fost amendat cu 6000 de lei pentru că ar fi comis șapte contravenții la regimul circulației rutiere pe drumurile publice, iar reacția ofițerului a fost scandaloasă, amenințându-i și intimidându-i pe agenții de poliție care și-au făcut datoria.

Iată comunicatul de miercuri al Sindicatului Europol:

”Cms. șef Christian Ciocan, la acest moment împuternicit director al Unității de Politici Publice din MAI, a încălcat legea prin 7 fapte, care au fost constatate de către patrula de ordine publică din cadrul Secției 4 Poliție.

Atitudinea și comportamentul manifestat de Ciocan au fost scandaloase, mai ales pentru poziția pe care o ocupă, recurgând la amenințări și intimidări la adresa agenților, și chiar i-a jignit afirmând că nu cunosc legea.

Ciocan a pătruns pe o stradă unde acționa indicatorul „Accesul interzis” și la solicitarea agenților a refuzat să se legitimeze, așteptând probabil să fie recunoscut de la televizor. Ulterior, agenții de poliție au constatat că autoturismul condus de Ciocan are ITP-ul expirat din anul 2018, autoturismul nu era asigurat, lipsea una din plăcuțele de înmatriculare, nu avea actele asupra și a refuzat să respecte indicațiile polițistului.

Pentru cele 7 fapte, Ciocan a fost amendat cu aproximativ 6000 lei, iar ca măsuri complementare a fost reținută plăcuța cu numărul de înmatriculare și i-a fost suspedat dreptul de a conduce pe drumurile publice pentru 30 de zile.

Îi felicităm pe colegii Secției 4, pentru că nu au cedat presiunilor lui Ciocan, care le-a adresat o serie de jigniri, afirmând inclusiv faptul că nu înțelege cum își permit niște agenți să îl amendeze și să îi țină morală. Acest incident este dovada vie că vremurile se schimbă în sistem iar legea este aplicată indiferent că vorbim despre cms. șef Ciocan sau despre un simplu cetățean.

Așteptăm cu mare interes reacția MAI cu privire la acest comportament de cea mai joasă speță manifestat. Rușine Christian Ciocan!

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate