marți, iulie 27, 2021
AcasăAgenda ZileiRăzboi PSD-ALDE: Declarațiile halucinante și pline de ură între lideri

Război PSD-ALDE: Declarațiile halucinante și pline de ură între lideri

Un război PSD-ALDE a început între cele două formațiuni politice despărțindu-se astăzi după o colaborare de 3 ani. Viorică Dăncilă i-a acuzat pe cei din ALDE și Pro România sunt niște lași, în timp ce Tăriceanu a spus despre guvern că este unul impotent. 

Între timp, ALDE și Pro România îl vor susține la alegerile prezidențiale pe fostul actor Mircea Diaconu. Mai mult, ALDE a spus că în cazul moțiunii de cenzură înainte de liberali, ei vor vota ce va vota opoziția. 

Delegaţia permanentă a ALDE a votat, în şedinţă, ieşirea partidului de la guvernare şi susţinerea candidaturii lui Mircea Diaconu la alegerile prezidenţiale din 10 noiembrie, potrivit lui Călin Popescu Tăriceanu care va și demisiona de la conducerea Senatului. 

„Azi dimineaţă am avut o întâlnire cu doamna premier, Viorica Dăncilă, în calitatea dânsei de preşedinte al PSD pentru a discuta în legătură cu salvarea situaţiei – rămânerea sua părăsirea coaliţiei de guvernare. Şi am aşteptat de la doamna prim ministru să spună dacă are în vedere un plan articulat pentru relansarea guvernării care să presupună mai multe componente. La toate aceste întrebări la care aşteptam un răspuns favorabil, astfel încât guvernarea să poată continua, din păcate n-am avut niciun fel de contrapropunere. Colegii au luat hotărârea de a se renunţa al continuarea guvernării împreună lături de PSD”, a anunțat Tăriceanu. 

Război PSD-ALDE: Dăncilă spune că cei din ALDE sunt lași 

Viorica Dăncilă a anunțat că PSD va merge înainte cu guvernarea ţării. 

„PSD va merge înainte cu guvernarea ţării şi alături de noi vor veni toţi cei din ALDE şi Pro România care au curajul de a-şi asuma acest proces, care înţeleg că fuga de responsabilitate şi laşitatea nu vor duce niciodată România mai departe. Dincolo de obiectivele şi calculele electorale ale unui grup restrâns, important este să nu dezamăgim cetăţenii care ne-au dat votul şi încrederea în 2016. Dacă unii dintre membrii ALDE nu înţeleg aceste lucruri, vor pierde iremediabil: în faţa românilor, în faţa colegilor de bună-credinţă care au fost sacrificaţi în numele unor interese mărunte, în faţa celorlalte instituţii ale statului român şi în faţa partenerilor noştri externi”, a scris Dăncilă pe Facebook. 

PSD va asigura stabilitatea guvernării, adăugând că este importantă credibilitatea pe plan extern. 

„Dincolo de jocul politic al unora, este important ce se întâmplă cu destinul ţării şi ce credibilitate avem în plan extern”, a mai spus Viorica Dăncilă. 

Pe de altă parte, potrivit lui Călin Popescu Tăriceanu, miniştrii ALDE care nu se retrag din Guvern vor fi excluşi din partid. 

„Pe calea de consecinţă a deciziei de a ieşi de la guvernare, Biroul Politic şi Delegaţia Permanentă au hotărât retragerea miniştrilor din Guvern şi cei care nu vor face acest lucru vor suporta consecinţele. Consecinţele înseamnă excluderea din partid. Eu nu am niciun fel de informaţie legată de vreun membru al ALDE care să nu respecte această decizie”, a declarat Tăriceanu. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate