vineri, iulie 30, 2021
AcasăAgenda Zilei700 de milioane de lei, transferați la Fondul de Mediu pentru restituirea...

700 de milioane de lei, transferați la Fondul de Mediu pentru restituirea taxei auto

700 de milioane de lei vor fi transferați către Fondul de Mediu pentru restituirea taxei auto către cetăţeni, a declarat premierul Viorica Dăncilă în şedinţa de Guvern.  

„Luăm o decizie importantă şi pentru cetăţenii care trebuie să îşi recupereze taxa auto. Printr-o hotărâre pe care o adoptăm în cadrul şedinţei de Guvern de astăzi transferăm suma de 700 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului către Fondul pentru Mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu în scopul restituirii sumelor către cetăţeni. Astfel, vom continua să asigurăm fondurile necesare pentru recuperarea taxei auto de către toţi românii care au acest drept”, a spus Dăncilă.

De asemenea, ANAF va trebui să emită până atunci toate deciziile de impunere necesare acestui proces. 

„Ştiţi că eu am anunţat foarte clar că voiam să nu mai fie la ANAF nicio decizie de impunere neemisă. O să verific luni la ANAF. Obligaţia este ca noi să restituim, în cursul lunii mai, taxa pe mediu sau taxa de timbru, cum i se spune ei. Banii sunt alocaţi, nu va fi o problemă. Cei de la ANAF să-şi facă treaba, zi de zi. E treaba noastră, ca minister, să alocăm banii, atât pentru Fondul de Mediu, cât şi pentru ANAF, pentru că ştiţi că au fost două abordări, dar obligaţia este ca ei să emită decizia de impunere, până la ultima pe care o mai au încă în casă, neemisă. Iar partea de bani o asigură Ministerul de Finanţe şi ei să facă plata, în mod obligatoriu, până la finalul lunii mai”, a mai declarat ministrul Eugen Teodorovici, la începutul lunii. 

 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate