Românii au câștigat cu 13 lei mai mult la salariu în februarie față de ianuarie

Veniturile medii totale lunare Fruntașă la necolectarea TVA, România refuză să copieze modelul de succes al Poloniei. Deficitul de încasare a TVA de 36% plasează România Banii din taxa pe viciu au fost confiscați de guvernul PSD-ALDE care este tot mai disperat din lipsa finanțărilor în aproape toate domeniile PSD sabotează DIICOT cu ajutorul banilor Contul de economii Junior Centenar. compensaţia lunară bani falși Mărirea salariului minim pe economie jucarie politică salariul mediu brut bani excepţie de neconstituţionalitate la legea pensiilor
Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!


Românii au câștigat cu 13 lei mai mult la salariu în februarie față de ianuarie, asta potrivit datelor publicate de INS care a anunțat că salariul mediu nominal net a fost 3202 lei în luna februarie a acestui an, în creştere cu 13 lei (+0,4%) faţă de luna precedentă şi cu 9,2% faţă de luna februarie a anului trecut.

Cele mai mari valori ale câştigului s-au înregistrat în activităţi de servicii în tehnologia informaţiei (7488 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (1781 lei).

Câştigul salarial mediu nominal brut a fost 5243 lei, în luna februarie 2020, cu 18 lei (+0,3%) mai mare decât în luna ianuarie 2020.

În majoritatea activităţilor din sectorul economic, nivelul câştigului salarial mediu net a crescut uşor faţă de luna precedentă ca urmare a acordării de premii ocazionale (prime anuale sau pentru performanţe deosebite), drepturi în natură şi ajutoare băneşti, sume din profitul net şi din alte fonduri (inclusiv bilete de valoare).

De asemenea, creşterile câştigului salarial mediu net s-au datorat realizărilor de producţie ori încasărilor mai mari (funcţie de contracte/proiecte), cât şi a disponibilizărilor de personal cu câştiguri salariale mai mici faţă de medie, din unele activităţi economice, precizează INS.

Cele mai semnificative creşteri ale câştigului salarial mediu net s-au înregistrat în fabricarea produselor din tutun, cu 21,7%, şi în activităţi auxiliare pentru intermedieri financiare, activităţi de asigurare şi fonduri de pensii, cu 11,1%.

Scăderile câştigului salarial mediu net faţă de luna ianuarie 2020 au fost determinate de acordarea în lunile precedente de prime ocazionale, drepturi în natură şi ajutoare băneşti, sume din profitul net şi alte fonduri (inclusiv bilete de valoare). De asemenea, scăderile câştigului salarial mediu net au fost cauzate de nerealizările de producţie ori încasările mai mici (funcţie de contracte/proiecte), precum şi de angajările de personal cu câştiguri salariale mai mici faţă de medie, în unele activităţi economice.

Cele mai semnificative scăderi ale câştigului salarial mediu net s-au înregistrat în extracţia minereurilor metalifere, cu 24,7%, şi în extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale respectiv cu 20,2%.Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close