sâmbătă, iulie 31, 2021
AcasăAdministrație publicăRomânii reîntorși din diasporă au primit 40.000 de euro pentru afaceri

Românii reîntorși din diasporă au primit 40.000 de euro pentru afaceri

Românii reîntorși din diasporă au primit 40.000 de euro pentru afaceri. Este vorba despre câteva zeci de români veniţi din toate colţurile lumii care s-au reunit la Cluj-Napoca, pentru semnarea contractelor de subvenţie prin care vor primi, fiecare, printr-un proiect derulat cu fonduri europene, suma de 40.000 de euro pentru a-şi deschide o afacere în România. 

În total peste 600 de români din străinătate au făcut parte din activităţile derulate în proiectul „Diaspora ReSTART”. „Peste 600 de români din diaspora care au intrat în activităţile proiectului, 150 de aplicaţii de planuri de afaceri dintre care 50 vor fi finanţaţi. Fiecare va primi 40.000 de euro. Activităţile sunt diverse, din sfera tehnologiei, a industriilor creative, dar şi a serviciilor. Oamenii care sunt implicaţi în proiect vin de pe tot mapamondul, din Australia, SUA, cei mai mulţi sunt din Marea Britanie şi iată că Brexitul este o realitate pe are o resimţim şi credem că acesta ar trebui să fie şi un proiect de ţară, ce facem cu românii cu spirit antreprenorial şi, în general, cu românii care trăiesc în Marea Britanie, pentru că, în acest moment, nu se propune nimic concret”, a spus preşedintele CNIPMMR, Florin Jianu. 

19 dintre câştigători sunt români care au trăit în ultimii ani în Marea Britanie şi care acum, prin acest proiect, îşi fac planuri de întoarcere acasă.

Pe locul doi se află românii care provin din Spania, respectiv 11 persoane. De asemenea, dintre aplicanţi, bărbaţii (95 de persoane) sunt de două ori mai numeroşi decât femeile (54). 

Potrivit șefului CNIPMMR, cei 4 milioane de români care au ales să trăiască în altă parte a lumii reprezintă o tragedie şi că filosofia acestui proiect ar trebui să devină un exemplu pentru un program naţional. 

Ţările din care provin românii din diaspora sunt, în ordine descrescătoare:

  • Marea Britanie (19)
  • Spania (11)
  • Italia (6)
  • Germania (3)
  • Franţa, Olanda şi Republica Moldova – câte 2 persoane din fiecare,
  • Australia, Belgia, Luxemburg, Portugalia, SUA – câte o persoană

Ideile de afaceri ale românilor din diaspora conturează o paletă foarte largă de domenii, de la activităţi tehnologice şi tehnice, la construcţii, turism, marketing, crearea de platforme web. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate