duminică, septembrie 26, 2021
AcasăAgenda ZileiRusofilul Iurie Roșca are interdicție de intrare în România vreme de 3...

Rusofilul Iurie Roșca are interdicție de intrare în România vreme de 3 ani, fiind un pericol pentru ordinea și siguranța publică (document)

Iurie Roșca, fost parlamentar în Republica Moldova și fost președinte al Partidului Popular Creștin Democrat din Republica Moldova, un individ despre care presa scrie că este șeful de facto al Sputnik Moldova sau agent KGB, a primit interdicție de a mai intra în România vreme de trei ani, potrivit propriilor declarații făcute, sâmbătă, pe Facebook.

Iurie Rosca

Fraților, calitatea closetului și calitatea fluidizării transportului și a călătorilor spre România la vama Albița este floare la ureche pe lângă noutatea pe care am primit-o acum câteva minute. Am interdicție de a intrare în Românie pentru trei ani de zile, începând cu luna septembrie 2020. Motivele, băieții nu sunt obligați să mie le raporteze, așa că, revin acasă. Doamne ajută! Trăiască neamul românesc”, a spus Roșca într-o postare video pe Facebook.

De fapt, potrivit documentelor oficiale, autoritățile române i-au prezentat în scris cele 9 motive pentru care i-au refuzat accesul pe teritoriul României:

 

  1. Nu deține documente de călătorie valabile
  2. Este în posesia unui document de călătorie fals, falsificat sau contrafăcut
  3. Nu deține o viză valabilă sau un permis de călătorie valabil
  4. Este în posesia unei vize sau a unui permis de ședere fals/falsificat sau contrafăcut
  5. Nu deține documentația necesară pentru a justifica scopul și condițiile de ședere
  6. A rămas 90 de zile din orice perioadă de 180 de zile pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene
  7. Nu dispune de mijloacele de subzistență corespunzătoare perioadei și condițiilor de ședere, sau de mijloacele pentru întoarcerea în țara de origine sau pentru tranzit
  8. Este o persoană care a fost dată în consemn în scopul refuzului intrării în S.I.S
  9. Este considerat ca reprezentând un pericol pentru ordinea publică, siguranța și sănătatea publică sau relațiile internaționale ale unuia sau mai multor state membre ale Uniunii Europene.

Potrivit G4Media, ”în ultimii ani, Iurie Roșca s-a ocupat intens de ventilarea propagandei pro-rusești în România, fie fizic în România în cadrul unor conferințe și lansări de cărți, fie prin intermediul Sputnik Moldova, post de radio și website de știri care atacă constant România și Occidentul cu temele specifice propagandei rusești și anti-occidentale”.

Potrivit publicației Timpul din Republica Moldova, care susține că fostul președinte al PPCD ar fi agent KGB, ”prin intermediul agentului Iurie Roșca (travestit în ”unionist”), serviciile secrete rusești au reușit să căpușeze și apoi să conducă Frontul Popular din R.Moldova, Roșca devenind cel de-al treilea președinte al acestei formațiuni. Când Rusia a început sângerosul război de pe Nistru, al cărui obiectiv a fost înghețarea regiunii și distrugerea climatului ce ar fi dus la o Unire legitimă și necesară cu România, Iurie Roșca declara că Frontul Popular trebuie să fie ”neutru”, fiindcă e o formațiune ”creștină”, iar creștinii dezavuează războiul.

Tot agentul Iurie Roșca și brigada lui de KGB-iști (care finalmente au controlat Frontul Popular) l-au adus la putere pe Voronin, cu liota lui de comuniști, făcând astfel imposibilă orice apropiere de România”.

De asemenea, mai scrie publicația de la Chișinău, ”extrem de dureros e că autoritățile și pârghiile de informații din România s-au lăsat păcălite într-un mare fel de agentul KGB Iurie Roșca (legendat în unionist) și l-au plătit cu sume ce astăzi ar echivala cu milioane de euro, bani pompați în neștire într-o mișcare așa-zisă unionistă care era condusă de agenți ai poliției politice rusești. Urmarea rapidă: compromiterea și distrugerea unionismului, problemă cu care ne confruntăm din plin și în prezent”.

Iurie Roșca, mai scrie Timpul, s-ar fi înregimentat oficial în platforma Sputnik, care este canalul mediatic de propagandă și dezinformare al serviciilor secrete rusești în Republica  Moldova și România.

”Apoi, Iurie Roșca și-a dat arama pe față și s-a înregimentat oficial acolo unde activa în realitate de ani de zile: platforma Sputnik.

În prezent, agentura lui Iurie Roșca este încă adânc înșurubată în holdingurile media controlate de ruși sau travestite în posturi tv ”românești”, fiindcă tancurile rusești ale zilelor noastre sunt televiziunile rusești, să fie clar lucrul ăsta.

Presupunând că un agent al serviciilor românești ar fi cauzat o daună de proporțiile astea Rusiei, e clar că viața unui astfel de om (și a familiei sale) ar fi fost într-un permanent pericol. La polul opus (pentru a se remarca diferența de viziune), călău al unionismului îmbogățit cu banii României, agentul Iurie Roșca vrea să intre în România oricând i se năzare, ba mai face și circ pe la graniță, văicărindu-se că ar fi abuzat de România și, colac peste pupăză, nici nu i s-au ”raportat” motivele. Așa-s KGB-iștii, dau și primesc rapoarte” – mai scrie publicația Timpul.

Un personaj extrem de toxic, Iurie Roșca a fost mai mulți ani președinte al Partidului Popular Creștin Democrat, pe listele căruia a fost vreme de 15 ani, în perioada 1994-2009, deputat în Parlamentul de la Chișinău, a fost vicepreședinte al Parlamentului Moldovei începând din aprilie 2005, până în 2009 și apoi, o scurtă perioadă, viceprim-ministru.

Pe 4 aprilie 2005, cei 11 deputați a Partidului Popular Creștin Democrat, condus de Iurie Roșca, au votat pentru alegerea comunistului pro-rus Vladimir Voronin în funcția de Președinte al Republicii Moldova.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate