Scandalul Votul prin corespondență: AEP „demonstează” că nu se poate dezlipi autocolantul

votstrainatate.ro votul prin corespondență români din diasporă euroalegerile nu au decurs normal acuze diaspora mae Votul prin corespondență introducerea votului prin corespondenţă
Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!


Scandalul Votul prin corespondență a luat o amploare așa mare încât președintele AEP a simțit nevoia să iasă și să facă o demonstrație în care să arate jurnaliștilor că autocolantul nu se poate dezlipi fără să distrugă buletinul de vot.

Astfel că, șeful Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a arătat că autocolantul cu menţiunea „Votat” nu poate fi dezlipit de pe hârtie fără ca aceasta şi stickerul să nu fie deteriorate.

Demonstraţia a avut loc în contextul în care un român stabilit la Londra a postat un filmuleţ pe o pagină de socializare în care arată că autocolantul cu menţiunea “Votat” utilizat la votul prin corespondenţă la alegerile prezidenţiale se poate dezlipi şi lipi din nou cu uşurinţă.

 

„Autocolantul nu poate fi dezlipit fără să fie deteriorat buletinul. Nu ştiu în ce condiţii a fost realizat clipul. Votul prin corespondenţă este o treabă serioasă, echilibrată. Ai o gândire, o analiză, nu lipeşti pe haină”, a spus Buică, într-o întâlnire informală cu reprezentanţii mass-media, după ce a dezlipit un autocolant.

El a lipit un astfel de sticker şi pe haină şi apoi a încercat să-l lipească pe buletinul de vot, iar acesta s-a dezlipit foarte uşor, însă avea urme de scame. 

Preşedintele AEP a mai arătat că tot procesul de la momentul în care plicul sigilat cu buletinul de vot prin corespondenţă ajunge la misiunile diplomatice din străinătate sau în ţară este monitorizat de persoane independente şi filmat şi nimeni din cei care iau contact cu buletinele nu ar putea să mute autocolantele.Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close