Se recalculează pensiile din grupele 1 și 2. Diferențe și de 1.200 de lei

Scandal pe legea pensiilor angajarea persoanelor de peste 45 de ani Recalcularea celor 5 milioane de dosare de pensii poate fi pusă în pericol de lipsa de personal şi de starea infrastructurii IT din Casele de Pensii Se recalculează pensiile Tichete sociale Pensionarii de lux Legea pensiilor va fi contestată Legea cu vârsta de pensionare standard legea pensiilor pensionari
Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!


Diferențele de bani pentru pensionarii din grupele 1 și 2 de muncă vor fi calculate și achitate până la 30 septembrie, anul acesta, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi. Potrivit lui, diferențele sunt sunt consistente și pot ajunge și la 1.200 de lei pe pensionar

„La nivel de Casă Naţională de Pensii Publice suntem în această recalculare şi vreau să vă spun că datele de astăzi sunt următoarele: decizii deja recalculate şi trimise acasă pensionarilor, 46.476 de decizii, decizii puse în plată, 38.126 de decizii. Vreau să fac menţiunea că până la 30 septembrie 2019 vor fi calculate şi practic achitate diferenţele pentru toate aceste persoane. Este o muncă susţinută, dar diferenţele de bani sunt deosebit de consistente, 8-10 chiar 12 milioane de lei vechi pentru fiecare pensionar pe fiecare lună”, a declarat ministrul Muncii.  

Mai mult, ministrul se laudă că pentru prima oară în România câştigul salarial nominal mediu net depăşeşte 3.000 de lei. 

„Câştigul salarial mediu nominal net depăşeşte pentru prima oară în România 3.000 de lei şi anume 3.075 de lei, în creştere cu 142 de lei faţă de luna precedentă, adică 4,8%. Sunt datele prezentate de INS”, a afirmat ministrul.  

Cu numai o lună în urmă, Budăispunea vor fi emise aproximativ 100.000 de decizii pentru pensionarii care au lucrat în grupa 1 şi a 2-a de muncă şi cărora la momentul ieşirii la pensie nu le-a fost fost luat în calcul stagiul de cotizare suplimentar. Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close