Şomajul tehnic după 1 iunie, numai pentru domeniile în care se mențin restricțiile

0
sancțiuni repetate 2021 va fi anul în care multe companii, în special din zona IMM-urilor, vor fi nevoite să găsească soluții pentru plata datoriilor restante Există suspiciuni de corupție în cazul graturilor acordate IMM-urilor (Masura 3), astfel că, ministrul Economiei, firme dizolvate Angajații din România Micile afaceri probleme pericolul covid-19 stres la locul de muncă Consumul pierde teren Peste 60.000 de firme s-au „evaporat” din economie în 2019 Curățenia de primăvară în business blocaj financiar siguranța locului de muncă antreprenor imm firmă la un pas de faliment

Şomajul tehnic va continua şi după 1 iunie, dar numai pentru câteva domenii în care măsurile de restricţie se vor menţine, a declarat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru.

Pentru restul domeniilor afectate statul va susţine o parte din costul salarial al angajaţilor care îşi reiau activitatea.

„Şomajul tehnic va continua şi după 1 iunie, dar doar pentru câteva domenii în care măsurile de restricţie se vor menţine. Pentru restul domeniilor, pentru cei care au fost afectaţi, beneficiari ai şomajului tehnic, oameni care doresc să revină în activitate, gradual sau total, vom avea o măsură de sprijin imediată în vederea susţinerii unui procent din costul salarial pentru angajaţii acestora. Cel mai probabil acest procent, urmează să definitivăm consultările, va fi de 41%, dar urmează să definitivăm aceste consultări”, a precizat Violeta Alexandru.

Potrivit ei, se va acorda un sprijin prompt şi celor care angajează persoane ale căror contracte de muncă au fost întrerupte în această perioadă.

„Vor fi încurajaţi angajatorii prin subvenţii, prin sprijin efectiv să ia în considerare reactivarea acestor persoane. Sunt 300.000 de oameni apţi de muncă pe care i-am văzut dintr-o dată în baza de date Revisal, oameni ale căror contracte au fost întrerupte şi care au fost scoşi din activitate deşi sunt în plină formă de muncă, într-o situaţie de criză, într-o situaţie limită şi ne dorim să-i revedem întorşi la serviciu astfel încât îi încurajăm pe angajatorii care vor da o şansă acestor oameni în continuare”, a spus ministrul Muncii. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.