Stimulente financiare pentru cetăţenii români care se întorc să lucreze în ţară

0
stimulente financiare cioloș guvernare Statul nu mai funcționează Alianţa USR-PLUS cuplu politic acord de principiu dan barna prezidențiale Dan Barna, candidat la prezidențiale, Dacian Cioloș, premier Barna se vede deja președinte barna cioloș maia sandu USR-PLUS să dea premierul, președintele și primarul Capitalei în 2020, a declarat preşedintele USR, Dan Barna, la Alegerea primarilor două tururi referendum pe Justiţie Alianța USR PLUS 2020 Fără impozit pe salariul minim USR PLUS dacian ciolos dan barna

Un pachet de stimulente financiare pentru cetăţenii români care se întorc să lucreze în ţară ar putea fi implementat dacă proiectul de lege depus de liderul USR, deputatul Dan Barna, împreună cu senatorii George Marussi şi Radu Mihail, va trece.

Facilităţile oferite prin acest proiect de lege sunt scutirea de la plata impozitului pe venit pentru veniturile realizate din salarii pe care le obţin pe teritoriul României şi reducerea cu 50% a cotei de contribuţie la asigurări sociale, facilităţile urmând să se aplice pentru jumătate din perioada în care foştii rezidenţi au realizat venituri şi au achitat contribuţiile obligatorii într-un alt stat.

Beneficiarii legii vor fi cetăţenii români care au locuit şi au muncit legal într-un alt stat timp de minimum 36 de luni.

Programul de stimulare a repatrierii românilor, propus de USR, ar urma să se întindă pe 10 ani, între 2020 şi 2030, perioada minimă de aplicare a scutirii fiind de 18 luni.

Pentru a evita o stimulare a migraţiei, aceste facilităţi nu se aplică în cazul în care un cetăţean român, rezident la data de 1 ianuarie 2020, părăseşte teritoriul devenind rezident pe teritoriul unui alt stat, pe care obţine venituri după această dată. În acest caz, perioada ulterioară datei de 1 ianuarie 2020 nu reprezintă perioadă de eligibilitate pentru sprijin.

„În ultimii 30 de ani, cifrele neoficiale arată că peste 4 milioane de români au plecat din ţară. Iar astăzi, în România lui 2019, jumătate dintre tineri spun că vor să plece din ţară. Migraţia este un fenomen îngrijorător, care trebuie stopat şi, concomitent, găsite soluţii pentru a-i aduce acasă pe cei plecaţi. Românii din diaspora vor să se întoarcă acasă dacă ar simţi că statul român le este partener în reintegrarea lor acasă. Obiectivul meu ca preşedinte este să fac din România o ţară din care tinerii să nu mai plece, iar românii din diaspora să se întoarcă acasă. Acest proiect de lege este un prim pas în împlinirea obiectivului”, a precizat Dan Barna, candidatul Alianţei USR PLUS la alegerile prezidenţiale.

Pe de altă parte, senatorul USR George Marussi spune că iniţiativa legislativă reprezintă o componentă complementară a setului de măsuri promovate de Uniunea Salvaţi România pentru stoparea plecării masive a românilor în căutarea unor locuri de muncă mai bine plătite, în ţări din UE.

„Reîntregirea familiilor, aducerea în ţară a forţei de muncă, a expertizei şi experienţei acumulate de lucrătorii români în alte ţări şi creştere economică pentru România sunt doar câteva din efectele benefice pe care le urmărim”, a adăugat Marussi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.