marți, martie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiStudiu: Litoralul românesc, destinația pentru doi din trei români

Studiu: Litoralul românesc, destinația pentru doi din trei români

Aproape două treimi (64%) dintre români vor alege, în vara acestui an, litoralul românesc pentru petrecerea concediilor, arată rezultatele unui studiu realizat de dezvoltatorul imobiliar Nordis Group.

Analiza mai arată că cel mai mare interes pentru vacanţele la malul mării din România a fost înregistrat în rândul familiilor (78%) şi tinerilor care nu sunt în prezent într-o relaţie (92%).

Totodată, studiul relevă şi că femeile sunt în pondere majoritară (71%) când vine vorba despre alegerea litoralului românesc pentru vacanţele de vară.

„Anul 2020 a venit cu o serie de particularităţi care au dus la schimbarea obiceiurilor şi a tendinţelor pentru vacanţe în rândul românilor. Studiul arată că românii sunt interesaţi să cheltuie mai mult pentru ieşiri în oraş, hobby-uri şi vacanţe. În primele două luni de vară, reiese punctual o creştere a călătoriilor de la 6% în luna iunie la 11% în luna iulie. Respondenţii consideră că vacanţele sunt necesare în dezvoltarea lor personală şi le oferă oportunitatea de a experimenta lucruri noi. De asemenea, şi pentru luna august se preconizează o creştere procentuală în sfera vacanţelor”, se precizează în studiu.

Vor 5 stele pe litoralul românesc cu 300 de euro

Bugetul alocat pentru o vacanţă de două zile pe litoral, pentru 55% dintre respondenţi, este de 300 de euro pentru un sejur de 5 stele, în Mamaia, pentru două persoane. Alţi 24% dintre aceştia susţin că ar aloca 500 de euro, în timp ce 6% spun că bugetul ar fi de 800 de euro.

De asemenea, la nivel declarativ, 17% dintre cei chestionaţi au afirmat că sunt interesaţi de achiziţia unei locuinţe de vacanţă în următorul an. Din acest total, 65% sunt dispuşi să aloce un buget între 50.000 şi 75.000 de euro, în timp ce 30% ar plăti între 75.000 şi 100.000 de euro.

În prezent, Nordis Group e în plin proces de dezvoltare a complexului Nordis Mamaia 5 stele, care va pune la dispoziţia clienţilor 330 de apartamente rezidenţiale şi 730 de camere de hotel pe o suprafaţă totală de 80.000 de metri pătraţi.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate