joi, aprilie 18, 2024
AcasăAgenda ZileiSunt şanse reduse ca pensiile să fie majorate cu 40% în septembrie

Sunt şanse reduse ca pensiile să fie majorate cu 40% în septembrie

Sunt şanse reduse ca pensiile să fie majorate cu 40% în septembrie, dar la nivelul Guvernului sunt analizate scenarii pentru majorare, a declarat liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu.

„Din informaţiile pe care le am, posibilitatea majorării pensiilor cu 40% este destul de redusă, însă ştiu că la nivelul Guvernului sunt analizate nişte scenarii, care vizează operarea unei majorări a pensiilor, dar nu cu 40%”, a spus Fenechiu la RFI.

Potrivit acestuia, elasticitatea bugetului este redusă, iar orice majorare neluată în calcul la buget nu poate fi suportată.

„Între România şi nişte procente, lăsând la o parte orice formă de ipocrizie, eu cred că există o responsabilitate, atât politică, cât şi personală şi cred că în momentul în care pui mâna pe pix şi semnezi o asemenea măsură sau când ridici mâna şi votezi, trebuie să fii conştient. Elasticitatea bugetului este redusă, iar luarea unor măsuri pentru câteva procente poate arunca România, în acest context european şi mondial în care suntem, într-o situaţie total nefavorabilă, iar dacă ai puţină responsabilitate, poţi să-ţi asumi chiar şi riscul pierderii unor procente, poate chiar a alegerilor, dar să eviţi să intri în istorie ca un Guvern care eşti groparul României”, a răspuns liberalul.

Daniel Fenechiu a indicat că, în privinţa majorării alocaţiilor, la nivelul Guvernului sunt verificate mai multe scenarii. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate