Tăriceanu a mai scăpat cu fața curată dintr-un al dosar de mită

ALDE și Pro România se despart, iar Mircea Diaconu ar putea rămâne „copilul” nimănui, pentru că cele două partide nu mai împart administraţia publică divorțul PSD-ALDE mandat la șefia BNR tăriceanu fața curată Dezbaterea pe fond a cererii DNA Călin Popescu-Tăriceanu va fi audiat în Comisia Juridică o nouă palmă usturătoare Mită pentru Tariceanu: 6,7 milioane de dolari venite din Austria
Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!


Călin Popescu Tăriceanu a scăpat cu fața curată din dosarul în care Sorin Ovidiu Vîntu acuza faptul că i-a dat mită un milion de euro acestuia, pe atunci premier al României, pentru a-l numi pe jurnalistul Liviu Mihaiu, guvernator al Deltei Dunării, potrivit G4Media.ro. Dosarul a fost clasat de DNA. 

„La data de 27 august 2018, procurorii anticorupție au dispus soluția clasării, conform art. 16 alin. 1 lit. a (“fapta nu există”) și b (“fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”) din Codul de Procedură Penală”, a arătat DNA.

Dosarul lui Tăriceanu era disjuns din dosarul fostului președinte al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu. Olteanu a fost trimis în judecată în 2016 de DNA pentru că ar fi primit mită un alt milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu ca să își exercite influența asupra premierului din 2008, Călin Popescu Tăriceanu, astfel încât omul lui SOV, Liviu Mihaiu, să fie numit guvernator al Deltei.

Dosarul lui Olteanu a fost trimis la Înalta Curte, a ajuns apoi la Curtea de apel București și, din 2017, este la Tribunalul Capitalei. Următorul termen de judecată este pe 25 aprilie.

Din dosarul lui Bogdan Olteanu, denunțătorul Sorin Ovidiu Vântu a declarat la DNA (vol. 1, f. 120-122):

”Domnia sa (Bogdan Olteanu – n.r.) mi-a spus că pentru asta (ca Liviu Mihaiu să fie numit guvernator al Biosferei Delta Dunării – n.r.) trebuie să îi dau două milioane de euro: un milion pentru sine și un milion pentru domnul Călin Popescu Tăriceanu, de a cărui semnătură depindea această numire. După circa o săptămână i-am trimis prin intermediul lui Eftime Ion suma de 2 milioane de euro cash, iar domnul Liviu Mihaiu a fost numit guvernator al Deltei Dunării”. 

Actualul președinte al Senatului, Tăriceanu este cercetat în dosarul în care este acuzat că ar fi primit mită 800.000 de dolari în dosarul Microsoft.  Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close