vineri, martie 29, 2024
AcasăAgenda ZileiTăriceanu: Introducerea cabinelor de vot speciale pentru cei cu stări febrile îi...

Tăriceanu: Introducerea cabinelor de vot speciale pentru cei cu stări febrile îi va descuraja să vină la vot

Introducerea cabinelor de vot speciale pentru cei cu stări febrile îi va descuraja, prin panicare, pe cei din categorii vulnerabile să se prezinte la urne, a afirmat preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu.

Potrivit lui Tăriceanu, în disperarea lor de a organiza cât mai rapid alegeri, Guvernul Iohannis-Orban îşi calcă în picioare propriile reglementări.

„Am auzit prostia aia cu cabine speciale de vot pentru cei cu stări febrile, adică pentru cei care au simptome de coronavirus. Să zicem că o persoană cu febră şi alte simptome ajunge la secţia de vot. Acolo dă de o coadă de vreo 10 persoane care aşteaptă, păstrând distanţa fizică între ei, să intre la vot. Cum vor reacţiona oare cei care aşteaptă? Ce face persoana cu stare febrilă? Începe să strige: atenţie, am stare febrilă!? De aici, persoana cu stare febrilă ajunge la validarea cărţii de identitate, unde îşi dă masca jos (prima încălcare a legii), apoi merge la litera care corespunde numelui, unde din nou îşi dă masca jos pentru identificare (a doua încălcare a legii)”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

Introducerea cabinelor de vot speciale panichează

Potrivit lui Tăriceanu „aici” anunţă persoana care se ocupă de lista electorală că are stare febrilă.

„Ce trebuie să facă acea persoană? Îl lasă să semneze de prezenţă în lista electorală şi apoi distruge sau dezinfectează pixul? Îl îndreaptă spre o zonă specială care va gestiona persoanele febrile? Dacă da, va duce toată lista electorală în zona specială? Aici i se va da o ştampilă care apoi va fi dezinfectată sau distrusă? Buletinul de vot va fi pus în aceeaşi urnă cu celelalte? La plecare se va putea asigura un traseu separat?”, mai scrie acesta.

Liderul ALDE este de părere că Guvernul nu şi-a pus niciuna dintre aceste întrebări.

„Vă daţi seama că nu s-au gândit la niciuna dintre aceste întrebări şi scopul acestei complicaţii cu cabina specială pentru cei cu stări febrile are un singur scop: descurajarea prin panicare a grupurilor vulnerabile care ar merge la vot, adică a celor în vârstă, care nu sunt deloc fericiţi după ce Guvernul le-a furat din mărirea pensiilor. Deci, pe faţă Guvernul zice că ia măsuri pentru a asigura dreptul la vot pentru toţi, chiar şi pentru cei febrili, dar pe la spate se asigură că cei care nu îi sunt favorabili sunt descurajaţi să mai vină la urne. Democraţia iohannist-orbanistă!”, a adăugat Tăriceanu.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate