Tăriceanu: Iohannis a avut un discurs virulent pentru a provoca alegeri anticipate

0
53
nu va părăsi guvernarea consultările pentru referendum urmărire penală tăriceanu Dosarul penal al lui Tăriceanu are 17.000 de pagini

Preşedintele Klaus Iohannis a avut un discurs virulent pentru a provoca alegeri anticipate, este de părere liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu.

„Această virulenţă este nefirească pentru un preşedinte care trebuie să fie echilibrat, echidistant, să îşi joace rolul de moderator în societate. Ieşirea lui am să o citesc într-o cheie care pentru mine este foarte clară: eşecul Guvernului Orban în gestionarea epidemiei de coronavirus şi în gestionarea economiei este evident. Este o incapacitate, incompetenţă cum nu am mai văzut demult. Iohannis îşi dă seama de acest lucru. Guvernul şi PNL s-au erodat în percepţia publică extrem de mult. În momentul de faţă, asistăm la o prăbuşire a încrederii cetăţenilor în Executiv. Iohannis vrea să-i extragă, dar nu vrea să-i extragă forţându-l pe Orban să îşi dea demisia, ci vrea să provoace alegeri anticipate. De aceea şi atacul foarte virulent la adresa UDMR, pe care în acest fel îi convinge să voteze şi ei moţiunea de cenzură”, a afirmat Tăriceanu la România TV.

Iohannis a avut un discurs virulent

Liderul ALDE spune că Iohannis face toate gesturile posibile pentru ca Guvernul să cadă la moţiune, pentru ca PSD să depună moţiunea, pentru ca celelalte partide să semneze moţiunea, inclusiv UDMR, şi în acest fel să fie sigur că PNL cade şi nu mai poartă în acest fel responsabilitatea pentru criza profundă în care a aruncat România.

„Deciziile preşedintelui pot fi atacate la CCR. Deci, preşedintele Iohannis este obligat să acţioneze conform deciziilor CCR, care a interpretat foarte clar prevederea constituţională care nu-i dă libertatea preşedintelui să pună pe cine vrea el, pe prietenul lui de golf, de tenis ş.a.m.d.. El trebuie să pună un premier care să poată să întrunească majoritatea în Parlament şi pentru aceasta se fac consultările la Cotroceni”, a ami spus Tăriceanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că PSD a creat intenţionat o criză sanitară, social-democraţii fiind nemulţumiţi, în opinia sa, de reuşitele Guvernului PNL.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here