Tătaru: Cabine separate pentru cei cu temperaturi sau simptamologie respiratorie

0
rezultate parțiale https://parlamentare2020.bec.ro/ Alegeri parlamentare 2020 Alegatorii din localitățile carantinate Pentru CE au votat candidații la alegerile prezidențiale 2019

Persoanele care au temperatură de peste 37,3 grade sau simptomatologie respiratorie când vin să voteze la alegerile locale, organizate pe 27 septembrie, vor avea la dispoziţie cabine separate, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

„Acum avem un ordin comun care stabileşte acele normele de aplicare şi desfăşurare a zilei alegerilor. Ţin să menţionez situaţii deosebite – situaţiile în care alegătorul vine şi prezintă la triajul observaţional, apoi epidemiologic acea temperatură peste 37,3. Va avea prioritate, va merge direct către o urnă şi o cabină de vot dedicată. Dacă până în acel moment n-a fost persoană febrilă sau cu simptome respiratorii, se alege una din urne, cea mai apropiată”, a declarat Tătaru.

Potrivit lui, acea cabină de vot dedicată este cabina de vot în care vor merge din acel moment doar cei care vin cu simptomatologie respiratorie sau care prezintă febră.

„Acolo se va dezinfecta după fiecare participare a fiecărui votant care prezintă astfel de simptome”, a explicat Tătaru.

Cabine separate și urne mobile cu condiții speciale

„Această urnă (n.r. mobilă) va merge cu personal care va avea echipament – mască, mănuşi, dezinfectant – mai întâi la cei care au solicitat urna mobilă, care au patologie non-COVID, urmând cei care se află în carantină, apoi cei care se află în izolare pentru patologie COVID. Aceste alegeri se vor desfăşura, în contextul pandemiei, în faza a doua a primului val. Trebuie să vedem că avem o creştere a numărului de cazuri. Reamintesc că sunt anumite precauţii care trebuie respectate – distanţare fizică, portul măşti, dezinfectant”, a arătat Tătaru.

Potrivit lui MS are în evaluare în acest moment diferite focare – focare în desfăşurare a unor evenimente private, şi aici recomandă celor care organizează astfel de evenimente private să menţină şi păstreze acele norme de aplicare.

„Avem în continuare focare în instituţii – că sunt spitale sau instituţii administrative -, avem în continuare focare la persoane instituţionalizate şi avem în continuare focare în desfăşurare în agenţii economici. Recomand în continuare păstrarea regulilor de precauţie: folosirea dezinfectantului, mască în interiorul mijloacelor de transport în comun şi în locurile aglomerate, precum şi raportarea în imediata apropiere către DSP, către unităţi sanitare, către medicul de familie a oricărui caz cu patologie respiratorie sau subfebrilităţi. Ziua votului este o zi care poate fi gestionată de noi pregătind încă de astăzi respectarea regulilor”, a concluzionat Tătaru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here