Tichete sociale pentru unii pensionari din Brașov

Scandal pe legea pensiilor angajarea persoanelor de peste 45 de ani Recalcularea celor 5 milioane de dosare de pensii poate fi pusă în pericol de lipsa de personal şi de starea infrastructurii IT din Casele de Pensii Se recalculează pensiile Tichete sociale Pensionarii de lux Legea pensiilor va fi contestată Legea cu vârsta de pensionare standard legea pensiilor pensionari
Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!


Pensionarii din Brașov cu pensii sub sub 1.000 de lei vor putea beneficia, în perioada următoare, de tichete sociale în valoare de 100 de lei pentru Sărbătorile Pascale. Direcţia de Asistenţă Socială a municipalităţii a anunțat startul campaniei „Dar din suflet pentru Seniori”

Persoanele îndreptăţite să beneficieze de aceste tichete sociale sunt pensionarii cu domiciliul stabil în municipiul reşedinţă, cu vârsta minimă de 63 de ani femeile şi 65 de ani bărbaţii, a căror pensie este de până în 1.000 de lei inclusiv.

Ei vor trebui să prezinte cuponul de pensie şi cartea de identitate (în original şi copie), precum şi o cerere prin care solicită acordarea tichetelor, iar în cazul persoanelor nedeplasabile, în plus, o împuternicire scrisă pentru persoana mandatată să ridice tichetele şi actul de identitate (în original şi copie) al acesteia. 

Distribuirea tichetelor, din care se pot achiziţiona numai alimente, se va face de patru ori pe săptămână – luni, marţi, miercuri şi vineri – între orele 8,30 – 15,30, iar joi între 8,30 -17.00. 

Campania se va desfăşura în perioada 11 martie – 25 aprilie, anul acesta cuantumul tichetelor fiind dublat faţă de 2018 prin hotărârea Consiliului Local Braşov.

Potrivit deciziei forului local din Braşov, acest ajutor social se acordă în cadrul campaniei „Dar din suflet pentru seniori” de două ori pe an, înainte de Paşte şi de Crăciun. În luna octombrie 2018, numărul persoanelor eligibile pentru a obţine tichete sociale a fost de peste 8.300, însă doar aproximativ 50% dintre acestea au depus solicitări în cadrul campaniei. Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close