vineri, martie 29, 2024
AcasăAdministrație publicăDirectorul CFR, demis după ce, ieri, au avut loc trei deraieri de...

Directorul CFR, demis după ce, ieri, au avut loc trei deraieri de tren

Directorul CFR, Leon Bărbulescu, va fi demis după ce ieri au avut loc trei deraieri de tren în diferite părți ale țării, cel puțin la acest lucru se așteaptă ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. 

„Sunt multe elemente pe care m-aş fi aşteptat ca domnul Bărbulescu să le clarifice şi în niciun caz, am constatat şi am văzut şi eu de dimineaţă răspunsul dânsului, să ne transmită că vrem să facem lucruri ca să fie bine, să nu fie rău şi că a fost trezit din somn. Pe mine un astfel de răspuns m-a nemulţumit profund şi, bineînţeles, am avut o discuţie cu cei din Adunarea Generală, fiindcă statul este acţionarul majoritar la CFR Călători, şi bineînţeles voi avea o discuţie şi cu cei din Consiliul de Administraţie, fiindcă ei sunt cei care trebuie să ia măsurile, şi eu cred că în urma prestaţiei dânsului nu vor ezita să ia aceasta decizie”, a declarat Răzvan Cuc, la Digi 24. 

El se aşteptă ca în intervenţia publică a lui Bărbulescu să spună că a fost constituită o Comisie din cadrul AGIFER care investighează evenimentele din cursul zilei de ieri.

„M-aş fi aşteptat ca domnul Bărbulescu să vină şi să clarifice date şi elemente concrete legate de proiectele pe care le avem în desfăşurare pe regionala Timişoara, unde s-a petrecut unul dintre incidente şi vorbesc de proiectul de modernizare a căii ferate între Radna-Curasada-Simeria, un proiect de peste 2 miliarde de euro, care vine să modernizeze calea ferată pe acel tronson, despre proiectele care se vor finaliza tot pe Coridorul IV între secţiunea Coşlariu, Simeria, Micăsasa şi, totodată, despre proiectele lansate pe Braşov-Sighişoara, pentru că avem lansată o procedură de proiectare şi execuţie pentru modernizarea căii ferate şi pe acest tronson. Ştim că unul dintre incidente s-a petrecut în cadrul regionalei Braşov. M-aş fi aşteptat ca domnul Bărbulescu să ne vorbească despre bugetul de stat, care nu este aprobat, e adevărat, dar unde au fost prevăzute sume foarte mari, şi aici vorbim de măriri de peste 160% pentru întreţinere cale ferată şi 200% pentru reparaţii capitale”, a mai spus ministrul Transporturilor. 

 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate