joi, martie 28, 2024
AcasăAgenda ZileiTudorel Toader trimite epistole online cu „dedicație”

Tudorel Toader trimite epistole online cu „dedicație”

Ministrul Justiţiei trimite epistole online legate de situația în care s-a băgat față de Comisia de la Veneția. Acesta afirmă într-un prim mesaj, postat pe Facebook, că un membru titular al comisiei nu poate să vorbească în numele Guvernului din care, eventual face parte.

„Răspuns pentru cei ce nu vor să înţeleagă: Un membru titular al Comisiei de la Veneţia nu poate să vorbească în numele Guvernului din care, eventual face parte – în caz contrar, ar participa într-o dublă calitate!”, scria Toader azi de dimineață. Acesta a mai scris că mesajul va fi sters într-o oră. 

Apoi a mai urmat un mesaj în care acesta se adresa celor care nu vor să priceapă, oricine ar fi aceia. 

„Răspuns pentru cei care nu vor să priceapă: Nu poţi să te declari împotriva pensionării aniticipate a magistraţilor la 20 de ani de activitate, dar şi împotriva OUG fără de care soluţia legislativă ar fi intrat in vigoare în ziua următoare!”, scria Tudorel Toader, ministrul Justiției.

Și nici cel de-al treilea mesaj de astăzi nu s-a lăsat prea mult așteptat. 

„Răspuns pentru cei care nu pot să înţeleagă mecanismele statului de drept:……pauză de documentare! PS: mesajul va fi şters peste o zi!”, scrie Toader.

Cele trei epistole online sunt o continuare a uneia de ieri

Cele trei epistole online ale lui Toader vin după un mesaj mai amplu pe care acesta l-a scris ieri pe Facebook. 

„OUG este o lege civilă şi nu penală, iar pe cale de consecinţă se înţelege faptul că nu poate retroactiva, nu afectează stabilitatea dobândită în condiţiile legii! Neafectând stabilitatea dobândită în condiţiile legii, cerinţa celor 10 ani vechime pentru procurorii de la PÎCCJ este incidentă zecilor de procurori delegaţi de către procurorul general al PÎCCJ, iar pe viitor se va aplica faţă de toţi cei care doresc să devină procurori în cadrul PÎCCJ! Consider că o eventuală nouă modificare a legilor justiţiei ar trebui ca pe lângă cerinţa vechimii în magistratură, pentru procurorii de la PÎCCJ, DNA şi DIICOT, să se prevadă şi cerinţa gradului profesional corespunzător parchetului de pe lângă Curtea de Apel!”, a declarat Tudorel Toader pe Facebook.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate