Tupeu de PSD-ist: Sorina Pintea nu-și mai dă demisia de la SJU Baia Mare

Ministerul Sănătății interzice exportul de medicamente pentru cancer dar și pentru persoanele care tocmai au trecut printr-un transplant. Sorina Pintea și Gabriea Firea simulează că se preocupă de sănătatea românilor, deși una a avut pe mână cel mai mare buget din România masacrul de la psihiatrie pacienţi falşi Reforma în domeniul sănătății
Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!


Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății în mandatul Vioricăi Dăncilă, nu-și mai dpă demisia din funcția de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare.

Aceasta își depusese demisia pe 2 martie, a fost înregistrată de abia trei zile mai târziu, pe 5 martie la Consiliul Judeţean Maramureş.

Ea s-a aflat în concediu medical în această perioadă, timp în care a fost înlocuită de directorul medical Vasile Pop. Demisia unui manager de spital se face în 30 de zile, iar Pintea s-a răzgândit în această perioadă, astfel că acum este din nou pe post până îi expiră mandatul în toamna acestui an.

Sorina Pintea este acuzată de DNA de săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuat, în perioada cât a fost manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă “Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, judeţul Maramureş.

„În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 de lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect ‘proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente’, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială. Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu ca manager şi ordonator de credite”, au afirmat procurorii. 

În data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, pe 6 martie, ca Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii în guvernul Dăncilă, să fie eliberată din arest preventiv şi să fie cercetată sub control judiciar în dosarul în care este acuzată de luare de mită.

Judecătorii de la CAB au dispus ca Sorina Pintea să fie plasată sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, perioadă în care trebuie să respecte următoarele obligaţii:

  • să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată;
  • să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;
  • să se prezinte la IPJ Maramureş, desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de această instituţie ori de câte este chemată.


Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close