UDMR va avea candidat propriu la alegerile prezidenţiale

0
kelemen hunor prezidențiale UDMR candidat propriu Codul administrativ naște un nou scandal, acesta urmând să intre în dezbatere pentru a fi completat cu observaţiile venite de la Consiliul Legislativ.  kelemen lider opoziție Dosarul Revoluției a ajuns cam târziu în instanță este de părere președintele UDMR, care consideră că trimiterea acestuia în fața justiției maghiari simbolurile naţionale

UDMR va avea candidat propriu la alegerile prezidenţiale, a declarat liderul Uniunii, Kelemen Hunor. Acesta va fi desemnat în 28 august, iar Hunor nu este chiar atât de interesat de candidatură, după cum a lăsat să se înțeleagă.  

„Aşa cum din 1996 încoace de fiecare dată am avut candidat la alegerile prezidenţiale, vom avea şi în anul 2019. Atâta pot să vă spun în acest moment, că sigur va exista un candidat din partea noastră. Pe 28 august vom avea o şedinţă şi atunci vom lua decizia nominală, vom face nominalizarea”, a afirmat Kelemen Hunor la RFI

Potrivit lui, imediat după alegerile europarlamentare, conducerea UDMR şi preşedinţii organizaţiilor teritoriale au decis că Uniunea va avea candidat şi urmează să stabilească cine va candida. 

„Cel mai comod este să meargă liderul de partid, e cea mai simplă variantă, hai să spunem aşa, cu cele mai puţine complicaţii în interior, dar, după ce de două ori eu am fost, nu mă tentează în sensul că trebuie să fiu eu neapărat. Vom vedea ce spun şi colegii, dar este competiţia deschisă sau posibilitatea să se înscrie oricine doreşte până în 28 august există, nu am stabilit înainte şi nu vom stabili înainte de 28”, a spus liderul UDMR. 

Uniunea a avut permanent un discurs responsabil, şi nu radical, subliniind, însă, că atunci când sunt chestiuni care trebuie spuse tranşant, nu este de acord să se ascundă după degete. 

„Discursul nostru este un discurs constant de aproape 30 de ani, discurs care permanent a fost un discurs responsabil şi faţă de comunitatea noastră, şi faţă de România. Deci, eu nu cred că UDMR are un discurs mai radical. Sigur, când sunt chestiuni care trebuie spuse tranşant, vom spune tranşant. Eu nu sunt de acord că trebuie să mă ascund după degete şi permanent trebuie să formulez mesajele extrem-extrem de diplomatic”, a mai spus Kelemen Hunor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.