luni, august 2, 2021
AcasăAgenda ZileiUE, parte a Convenţiei pentru protecţia Mării Negre împotriva poluării

UE, parte a Convenţiei pentru protecţia Mării Negre împotriva poluării

UE trebuie să devină parte a Convenţiei pentru protecţia Mării Negre împotriva poluării, a declarat Adriana Petcu, secretar de stat pentru Ape în cadrul Ministerului Apelor şi Pădurilor.

Acesta este dintre cele mai importante obiective pentru zona în care ne aflăm și constă în îmbunătăţirea cooperării regionale pentru Marea Neagră.

„Am făcut paşi importanţi spre o mai bună înţelegere a acestui domeniu, pentru evaluarea presiunilor şi a impactului lor asupra acestui mediu şi pentru dezvoltarea şi punerea în aplicare a Programelor de măsuri. Cu toate acestea, pentru a îndeplini obiectivele celor două Directive Cadru trebuie să facem mai multe eforturi, chiar şi după anul 2020”, a spus oficialul MAP. 

Secretarul de stat a subliniat faptul că unul dintre cele mai importante obiective pentru zona în care ne aflăm constă în îmbunătăţirea cooperării regionale pentru Marea Neagră. În primul rând, dorim ca acţiunile noastre să convingă toate ţările riverane Mării Negre de importanţa Directivei Cadru „Strategia pentru mediul marin”. De asemenea, vom continua demersurile noastre pentru ca Uniunea Europeană să devină Parte a Convenţiei pentru protecţia Mării Negre împotriva poluării”. 

În cadrul reuniunii de la Constanţa s-au discutat aspecte privind apa şi mediul marin axate, în prima parte, pe Raportul Comisiei Europene privind implementarea Directivei Cadru Apa şi Directivei Cadru Inundaţii, raportul Agenţiei Europene de Mediu, precum şi pe revizuirea legislaţiei europene privind apa. 

Tot în cadrul acestei reuniuni, în data de 15 iunie 2019, directorii responsabili cu managementul apelor şi mediului marin din statele membre UE au realizat o vizită de lucru în Delta Dunării, judeţul Tulcea.

Petcu a participat la întâlnirea directorilor responsabili cu managementul apelor şi mediului marin din statele membre UE, organizată în perioada 13-14 iunie 2019, la Constanţa, în marja deţinerii de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate