luni, iunie 21, 2021
AcasăAgenda ZileiUnul din doi angajați vrea să-și riște sănătatea pentru a veni la...

Unul din doi angajați vrea să-și riște sănătatea pentru a veni la serviciu

Unul din doi angajați vrea să-și riște sănătatea pentru a veni la serviciu, mergând pe principiul că econonia trebuie pornită cu orice risc, se arată într-un sondaj realizat de BestJobs.ro

„Jumătate dintre angajaţii români care au răspuns la un sondaj realizat de platforma de recrutare BestJobs consideră că întoarcerea la birou în această vară este o măsură bună, pentru că economia trebuie repornită cu orice risc. 28,4% nu văd necesară revenirea la birou pentru că lucrează bine şi de acasă, în timp ce 13,5% consideră încă prea riscantă o astfel de măsură”, se arată în sondaj.

De asemenea, mai mult de jumătate dintre respondenţi (57%), care lucrează acum de acasă, se aşteaptă să se întoarcă la birou în lunile mai şi iunie, în funcţie de evoluţia epidemiei de Covid-19 şi de măsurile care vor fi anunţate de autorităţi, iar 8% spun că nu se mai întorc, ci vor continua să lucreze de acasă. Alţi 11,2% dintre intervievaţi consideră că revenirea la birou ar fi lipsită de riscuri abia spre finalul anului, în timp ce 4% văd acest lucru posibil mai degrabă anul viitor.

Unul din doi angajați vrea să-și riște sănătatea

Printre principalele temeri pe care le au angajaţii odată cu întoarcerea la birou se numără posibilitatea de a lua virusul Covid-19 (49%), dificultăţi în reintegrarea în atmosfera de birou (8%) sau dificultăţi mai mari în comunicarea cu colegii (3,7%). Totuşi, 44,7% dintre respondenţi nu au nicio emoţie în acest sens.

În ceea ce priveşte măsurile de precauţie pe care ar trebui să le ia companiile, cei mai mulţi dintre angajaţi spun că:

  • ar trebui să existe dezinfectanţi la dispoziţia tuturor (78%)
  • să fie împărţite măşti şi mănuşi întregii echipe (68,5%)
  • să fie curăţate foarte bine birourile în fiecare zi după terminarea programului (65,8%)
  • să fie reaşezate birourile astfel încât să fie distanţe mai mari între angajaţi (60,6%).
    modificarea programului de lucru pentru a fi evitate orele de vârf (41,3%),
  • la birou ar trebui să vină, în primă fază, doar o parte din angajaţi (37,6%). 

Epidemia ar putea dura și un an

„În cazul în care compania la care lucrează nu ar lua măsuri de siguranţă, 40,6% dintre angajaţi şi-ar cumpăra singuri materialele de protecţie, 36% ar cere conducerii respectarea normelor, în timp ce 10% dintre respondenţi spun că şi-ar da demisia, iar alţi 8% afirmă că şi-ar reclama angajatorul la autorităţi”, arată sondajul.

Întrebaţi cât de mult cred că va mai dura epidemia de Covid-19, cei mai mulţi dintre angajaţii chestionaţi (34,3%) văd o epidemie ciclică, care va reveni în fiecare primăvară şi toamnă, iar 27% sunt de părere că va dura mai mult de un an. De asemenea, 21,4% dintre ei consideră că starea actuală mai durează încă jumătate de an, în vreme ce 17,4% dintre cei intervievaţi au indicat între o lună şi trei luni.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate