Ursula von der Leyen: Acordul Brexit nu poate fi modificat unilateral

0
acordul brexit ursula von der leyen

Acordul Brexit, privind retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană, semnat în ianuarie, nu poate fi modificat unilateral, a declarat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. 

„Este imposibil să fie modificat unilateral, să se ignore sau să nu i se mai aplice dispoziţiile. Este o chestiune de drept, de încredere şi de bună credinţă. Încrederea este fundaţia oricărui parteneriat puternic”, a adeclarat aceasta în discursul privind starea Uniunii Europene.

Declaraţiile Ursulei von der Leyen apar după ce premierul britanic Boris Johnson a propus un controversat proiect de lege care revine asupra unor angajamente asumate în cadrul acordului privind Brexit-ul, în special în ceea ce priveşte protocolul menit a evita întoarcerea la o frontieră între Irlanda şi Irlanda de Nord.

„UE şi Marea Britanie au convenit că este cel mai bine şi singurul mijloc de a asigura pacea în insula Irlanda. Şi nu vom reveni niciodată la asta. Acest acord a fost ratificat de această adunare şi de Camera Comunelor”, a reamintit ea.

Acordul Brexit nu este modifică unilateral

Șefa Comisiei Europene a mai afirmat că orice zi care trece reduce şansele de a ajunge la un nou acord comercial cu Marea Britanie şi a atras atenţia Londrei că a mai rămas foarte puţin timp” pentru adoptarea unei înţelegeri până la sfârşitul anului.

Discursul liderului european s-a concentrat în special pe relansarea economică în urma pandemiei de coronavirus, precum şi pe investiţiile din domeniile digital şi ecologic, comentează agenţia britanică de presă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here