vineri, martie 29, 2024
AcasăAdministrație publicăUSR București acuză PNL și PSD că au făcut blat pentru bugetul...

USR București acuză PNL și PSD că au făcut blat pentru bugetul lui Firea

USR București acuză PNL și PSD că au făcut blat pentru a trece bugetul propus de Gabriela Firea, după ce doi consilieri liberali au votat cu social democrații. 

„SCANDALOS! USL trăiește! Doi consilieri PNL au votat bugetul propus de Gabriela Firea! Cei doi au votat și PUZ-ul coordonator al Sectorului 6, document care ridică mari semne de întrebare cu privire la bunele intenții atât ale celor care l-au întocmit cât și ale decidenților care l-au supus la vot”, se arată pe pagina de Facebook a USR București. 

Consilierii USR au depus mai multe amendamente la Bugetul Capitalei pe 2020 pentru reducerea cheltuielilor de funcționare și pentru creșterea fondurilor alocate investițiilor. Amendamentele noastre vizau diminuarea bugetelor instituțiilor care se ocupă cu festivaluri și concerte, precum și a sumelor alocate la secțiunile ”alte cheltuieli cu bunuri și servicii”.

„Am propus ca banii să fie direcționați către investiții. Astfel, am propus ca bugetul pe 2020 să prevadă 300 de milioane de lei pentru reabilitarea rețelei de termoficare la care să se adauge încă aproape 3 milioane pentru modernizarea unei centrale termice. De asemenea, am propus realocarea a 155 de milioane de lei pentru reabilitarea unor corpuri de clădire la Maternitatea Bucur, la care se adaugă alți 5 milioane de lei pentru expertizarea și consolidarea mai multor policlinici din București”, au declarat oficialii USR București.

Potrivit lor, bugetul propus de Gabriela Firea este fantezist și pune în pericol nu doar dezvoltarea ci și funcționarea Capitalei.

„Pe anumite capitole și secțiuni bugetare, veniturile sunt supraestimate cu până la 1.000 de ori comparativ cu execuția bugetară pe anul trecut. În plus, acest buget nu ține cont de prioritățile reale pe care le au bucureștenii. Acesta este motivul pentru care USR București a solicitat în mod repetat și solicită Gabrielei Firea să renunțe la cheltuielile inutile și să aloce banii acolo unde este cu adevărat nevoie: la investiții, la termoficare și la spitale. Din păcate, amendamentele USR nu au fost adoptate. Bugetul propus de Gabriela Firea a trecut cu voturi de la PNL și de la PMP”, mai spus USR-iștii.

PNL va lua măsuri contra celor doi liberali trădători 

Potrivit Consilierului general liberal Cirprian Ciucu, cei doi consilieri vor fi sancţionaţi de partid pentru că nu au respectat deciziile Biroului Politic.

„Despre cei doi membri PNL din Consiliul General care sunt mână în mână cu Firea: PNL Bucureşti a trecut printr-o reformă profundă. Nu se poate întâmpla instantaneu, sunt proceduri statutare de care trebuie să ţii cont pentru a face lucrurile în ordine. În legătură cu cei doi „colegi” liberali care i-au votat proiectele lui Firea… Îi ştim, pentru noi nu a fost o surpriză. Sunt din vechea gardă, sunt cei care au deţinut în trecut puterea în PNL Bucureşti, sunt cei înclinaţi spre blaturi. Nu i-am putut da afară la timp pentru că avem nevoie de motive statutare care să ofere consistenţă juridică acestei acţiuni. Ei sunt doar rămăşiţe de care vom scăpa zilele acestea, pentru că avem suficiente motive statutare (nu au respectat deciziile Biroului Politic. Aşa că nu vă înfierbântaţi şi nu generalizaţi că PNL e pe blat cu Firea, nu suntem, este vorba de doi trădători, doi blatişti, două rămăşiţe şi zilele acestea separăm grâul de neghină”, a declarat Ciprian Ciucu.

Bugetul Bucureștiului a fost votat cu două treimi din voturi 

Bugetul Capitalei pe 2020, chiar dacă nu are nici o legătură cu realitatea, este de 10 miliarde de leui și a fost votat cu 33 de voturi „pentru”, 15 „împotrivă” şi 3 abţineri.

Cheltuielile de personal sunt estimate la aproximativ 1,9 miliarde de lei. Sunt prevăzute cheltuieli pentru bunuri şi servicii în valoare totală de circa 1,9 miliarde lei.

Potrivit primarului general:

  • peste 500 de milioane de euro sunt pentru fluidizarea traficului,
  • peste 200 milioane de euro pentru servicii publice (termoficare, iluminat, apă, canal),
  • peste 100 milioane de euro pentru sănătate,
  • peste 100 milioane de euro în domeniul protecţiei sociale.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate