USR: Cuc trebuie să retragă OUG 21/2019 care atacă platformele de ridesharing

Serviciile de ride-sharing COTAR minte #continuam oug 21/2019 Legea Taximetriei a scos „din joc” 25% dintre șoferii cu aplicație de ridesharing lumea supărată taxi Oficialii taximetriștilor sunt supărați că lumea e supărată pe serviciile lor proaste și preferă serviciile semi-clandestine platformelor digitale de mobilitate urbană
Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!


USR cere ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, să retragă OUG 21/2019 şi să permită parlamentarilor, împreună cu patronatele din domeniul transporturilor şi cu patronii platformelor de ridesharing, să elaboreze o lege care să ducă la o concurenţă loială între taximetrişti şi platformele de ridesharing. 

„Uniunea Salvaţi România îl somează pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, să retragă OUG 21/2019 şi să permită parlamentarilor, împreună cu patronatele din domeniul transporturilor şi cu patronii platformelor de ride-sharing, să elaboreze o lege transparentă, clară şi simplă, care să permită o concurenţă loială între taximetrişti şi platformele de ride-sharing. Şi, cel mai important, să fie o lege dată în interesul consumatorului”, potrivit oficialilor USR. 

Formațiunea politică se opune categoric modificărilor făcute prin OUG 21/2019 la Legea taximetriei prin care practic se interzic platformele de ridesharing. 

„Deşi interdicţia nu e expresă în lege, prin faptul că li se permite organelor de control ale statului să îi amendeze ori de câte ori ies pe stradă pe şoferii care practică ride-sharingul, efectul va fi că aceştia vor renunţa la activitate. Această reglementare face parte dintr-un lung şir de măsuri luate de actuala guvernare în dispreţul consumatorilor”, mai spun oficialii USR.

Potrivit deputatului USR Ionuţ Moşteanudouă milioane de utilizatori folosesc platformele de ride-sharing şi că Guvernul trebuie să îi aibă în vedere pe aceştia. „Ride-sharing-ul trebuie reglementat şi trebuie reglementat rapid, pentru că e o realitate pe care nu putem s-o ignorăm”, a afirmat el. 

Prin actul normativ adoptat de Executiv se elimină concurenţa şi se instituie un monopol de stat în favoarea taximetriştilor, dar că acest monopol proaspăt creat nu e pe deplin favorabil nici măcar pentru aceştia.

„Taximetriştii n-au câştigat nimic. Singurii câştigători sunt mafioţii care dau licenţe, pentru că acestea tocmai s-au scumpit. Taximetriştii o vor plăti mai scump, iar cei care au pixul din care pleacă licenţa vor primi mai mulţi bani”, spune deputatul USR Claudiu Năsui.Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close