USR: Ministrul Marcel Vela nu ia în serios distanțarea socială

0
vela motiune simpla

Ministrul Marcel Vela nu ia în serios distanțarea socială sunt de părere cei din USR care apreciază că semnalul transmis de acesta este unul generator de confuzie. 

Vela a anunţat că distribuirea Sfintei Lumini se va face de către voluntarii parohiilor şi echipajele de ordine publică.

„Tradiţiile sunt importante pentru fiecare popor. Din acest punct de vedere, preocuparea pentru respectarea lor este legitimă. Paştele a fost şi va fi întotdeauna o sărbătoare esenţială pentru un popor majoritar creştin. Însă implicarea cadrelor Ministerului de Interne într-un efort naţional care contravine tuturor recomandărilor oficiale privind distanţarea socială, tuturor prevederilor, teoretic obligatorii, din ordonanţele militare emise până acum o considerăm inoportună şi imprudentă. Semnalul pe care ministrul de interne Marcel Vela l-a transmis în această seară este unul generator de confuzie în rândul populaţiei, care, pe bună dreptate, se va întreba când vorbesc autorităţile serios. Atunci când insistă pentru distanţare socială sau atunci când creează excepţii”, arată USR într-o postare pe Facebook.

Uniunea menţionează că mai ales în localităţile cu o densitate mare a populaţiei, riscurile sunt importante şi că ministrul Vela ar fi trebuit să le ia în serios, pentru binele tuturor.

„Spunem aceste lucruri ştiind că speranţa e de fapt sădită în fiecare dintre noi şi conştienţi fiind că doar împreună, responsabili, putem să depăşim această criză”, au mai spus cei din USR. 

Ministrul Marcel Vela a anunţat marţi că distribuirea Sfintei Lumini aduse de la Ierusalim în seara zilei de sâmbătă, 18 aprilie, se va face de către voluntarii parohiilor şi de către echipajele de ordine publică şi patrulele existente în misiune, începând cu ora 20,00. El a mai anunţat că paştile vor fi distribuite credincioşilor în zilele de vineri şi sâmbătă, în toate parohiile, în locuri special amenajate, în afara lăcaşurilor de cult, de către personalul angajat al bisericii şi de către voluntari, cu respectarea măsurilor de protecţie – mască sanitară, distanţă socială – distanţa fiind marcată în faţa locului special amenajat şi că pe declaraţia obligatorie credincioşii trebuie să menţioneze numele lăcaşului de cult din zona de rezidenţă. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here