joi, aprilie 18, 2024
AcasăAdministrație publicăVameșii dau „peste bot” lui Dragnea pe tema importurilor

Vameșii dau „peste bot” lui Dragnea pe tema importurilor

Vameșii dau „peste bot” lui Dragnea pe tema importurilor de legume care fac rău românilor. Astfel că, reprezentanții Sindicatului Național Vamal Unirea fac referire la declarațiile președintelui PSD, Liviu Dragnea privind stoparea importurilor de legume fructe de contrabandă.

„Majoritatea importurilor de legume fructe în România se realizează prin Biroul Vamal de Interior Ilfov”, spun oficialii vameșilor.

După apariția pe site-ul DCnews a articolului din data de 13 martie 2019, SNV Unirea a solicitat organelor abilitate anchetarea principalelor firme prin care se deruleaza operatiunile de import la Biroul Vamal Ilfov, respectiv:

Macht Management Company SRL și RCS Comisionar – controlate de Dumitru Mihai – fratele fostului șef al direcției regionale vamale București, angajat în vamă de către fostul șef ANAF, Gelu Stefan Diaconu.

SC Sorceti Expediții și Transporturi, EBC Transport SRL – controlate de Anton Theodor, fost șef de vamă și cel mai bun prieten al lui Gelu Ștefan Diaconu.

MIS 58 IMPEX – administrată de soția lui Adrian Vișan, angajat in cadrul Biroului Vamal Ilfov

„Solicităm public, încă o dată, instituțiilor abilitate, verificarea activității firmelor deținute direct sau indirect de vameșii din cadrul Biroului Vamal de Interior Ilfov prin intermediul cărora se desfășoară operațiunile de import legume fructe”, mai spun oficialii vameșilor.

Ieri, Liviu Dragnea a transmis un avertisment autorităţilor de resort să realizeze un sistem prin care în România să nu mai intre fructe şi legume de contrabandă. 

„Transmit un ultim avertisment celor de la Autoritatea Sanitar Veterinară, celor de la Protecţia Consumatorului, Antifrauda şi Vămile: Dacă într-un timp foarte scurt nu vor reuşi să realizeze un sistem prin care în România să nu mai intre marfă de contrabandă, mă refer în special la legume şi fructe, dacă nu vor fi in stare să analizeze fiecare fruct şi fiecare legumă, să nu mai intre ceva nesănătos, atunci mai bine să plece acasă sau de unde au venit”, a declarat Dragnea în județul Giurgiu.

Potrivit lui, trebuie să încetăm să reuşim să nu mai existe în România acest standard dublu – şi anume roşiile bune se păstrează pentru ţările din vest, iar în România vin roşiile proaste şi nesănătoase.

 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate