Vârful epidemiei de coronavirus va fi atins în România între 20 şi 25 aprilie

0
Vor veni vremuri și mai grele

Vârful epidemiei de coronavirus va fi atins în România între 20 şi 25 aprilie estimează specialiștii ministerului Sănătății, a declarat Nelu Tătaru.

Potrivit lui, o eventuală scădere a numărului de noi cazuri de infectare cu virusul COVID-19 ar putea fi înregistrată spre sfârşitul lunii mai şi începutul lunii iunie.

„Avem o estimare ca în a doua jumătate a lunii aprilie, după 20, 21 spre 25 să avem un vârf, dar, mă repet, acest vârf depinde foarte mult de implicarea atât a noastră ca parte medicală, cât şi a populaţiei, prin respectarea unei norme, implicare care va duce la un vârf ascuţit în care vom avea un număr mare de cazuri, nu poate 10.000, poate şi mai multe, cazuri la un moment dat, fiind severe, poate vor sufoca activitatea spitalelor şi în special a secţiilor de terapie intensivă”, a declarat ministrul Sănătății. 

Acesta spune că tocmai cazurile grave sunt cele care necesită un suport cardio-vascular sau respirator. 

„În schimb, putem avea un urcuş mai lent cu un număr de cazuri care să nu se dubleze de la o zi la alta şi cazurile să fie asimptomatice, uşoare şi medii, încât să ne dea nouă posibilitatea ca unităţi medicale să putem interna, trata şi externa alţi pacienţi care se infectează cu coronavirus. Poate să ne gândim spre a doua jumătate a lunii mai, începutul lunii iunie să vedem un număr de cazuri din ce în ce mai mic, cazuri noi mă refer, ca să putem trata în linişte cazurile vechi şi să ne gândim la o evoluţie spre vară ca să trecem peste acest hop”, a afirmat Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a avut o întrevedere cu autorităţile administrative şi medicale locale, dar şi cu personalul medical din unitatea sanitară din Piatra Neamţ. În momentul de față, România are aproape 5.500 de persoane infectate cu noul coronavirus, iar mai bine de 100.000 sunt în carantină sau izolare. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here