Dăncilă, o nouă gafă diplomatică. Încurcă Podgorita cu Pristina

0
11

Premierul Viorica Dăncilă a făcut o nouă gafa diplomatică majoră. Aflată în vizită oficială la Podgorita (Muntenegru), ea și-a exprimat bucuria că se află în … Pristina, capitala statului Kosovo, nerecunoscut de România.

Mă bucur că mă aflu aici, la Pristina, în prima mea vizită în Muntenegru…“,  a declarat Viorica Dancilă, zâmbind tâmp, la începutul conferinței de presă comune pe care a susținut-o alături de premierul muntenegrean Dusko Markovic.

Translatorul declarațiilor a avut o ezitare generată de magnitudinea gafei, însă și-a revenit rapid și a tradus corect, adică a înlocuit Pristina cu Podgorita. Din imaginile prezentate de Realitatea TV și postate apoi pe YouTube reiese clar ca Viorica Dăncilă nici macar nu și-a dat seama ce gafă a făcut.


De pe pagina de Facebook a Guvernului Romaniei transmisiunea live de la declaratiile sustinute astazi de cei doi prim-ministri a fost scoasa.

De asemenea, in clipul oficial realizat de guvernul muntenegrean incidentul a fost mascat prin stergerea sunetului in momentul in care premierul roman gresea denumirea localitatii in care se afla.

Din delegatia României in Muntenegru a facut parte si ministrul de Externe, Teodor Melescanu.

Viorica Dancila a devenit celebra pentru gafele sale, o buna parte dintre ele avand legatura cu politica externa. In urma cu o luna, Dancila a uitat numele omologului sau estonian si, in plus, acesta s-a vazut nevoit sa schimbe pozitia steagului tarii sale, asezat gresit la intalnirea oficiala, moment … aplaudat de seful Executivului roman.

Tot Viorica Dancila a vrut sa plece inainte de incheierea imnurilor cu ocazia primirii oficiale a premierului Croatiei, iar la final l-a intrebat, cu aceeasi nevinovăție, “make a photo ?”, stalcind astfel limba engleza.

Pe plan intern, Viorica Dancila a devenit celebra pentru “reducerea democratiei”, “imunoglobina”, stadioanele Rapid si Giulesti, campionatul EURO 20-20, exercitiile de “imagine” sau  inventarea “recursului in apel”, termen care nu exista in drept. Tot Viorica Dăncilă e autorul celebrei cugetări orice om îi este teamă de o plângere penală”…

Viorica-Vasilica Dăncilă este cel mai prost prim ministru al României din 1862 încoace.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here