luni, decembrie 4, 2023
AcasăAgenda Zilei10.000 de doze de vaccin anti-COVID ar putea ajunge în România între...

10.000 de doze de vaccin anti-COVID ar putea ajunge în România între Crăciun şi Anul Nou

O tranşă de 10.000 de doze de vaccin anti-COVID ar putea ajunge în România între Crăciun şi Anul Nou, a anunțat preşedintele Klaus Iohannis. 

„Există o şansă mare ca primul vaccin să fie aprobat de Autoritatea Europeană chiar înainte de Crăciun şi între Crăciun şi Anul Nou să fie distribuită prima şarjă, dar vor fi, din informaţiile pe care le avem acum, aproximativ 10.000 de doze, deci va fi o şarjă simbolică pentru începerea simbolică a vaccinării. 10.000 de doze ajung pentru 5.000 de persoane. Următoarea tranşă este aşteptată în ianuarie şi va fi folosită, în principal, pentru a vaccina tot personalul medical, inclusiv din azilele de bătrâni şi aşa mai departe şi persoanele care fac parte din grupele cu risc mare”, a precizat Iohannis.

Toate statele membre UE vor primi un lot simbolic de vaccin anti-COVID.

„Toată lumea primeşte primul lot simbolic, fiindcă este important ca toate ţările europene să pornească în acelaşi timp vaccinarea, să nu fie discuţii că unii încep mai repede şi alţii mai târziu şi s-a decis trimiterea unui prim lot simbolic, după care va veni şi un lot mult mai mare în ianuarie şi vor continua în lunile următoare, până când toată populaţia poate să fie vaccinată”, a explicat el.

Potrivit șefului statului, deja se lucrează la pregătirea primelor simulări. Vor fi simulate centrele de vaccinare, acţiuni mai ample de vaccinare, transport şi aşa mai departe.

Vaccinarea nu este obligatorie, dar este foarte recomandată.

„Pur şi simplu, este singura soluţie. Altă soluţie nu este dacă dorim să nu mai avem atâţia bolnavi, dacă dorim să nu mai avem atâţia morţi şi dacă dorim ca şi persoanele vulnerabile să aibă o şansă la o viaţă”, a susţinut preşedintele Iohannis.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate