sâmbătă, august 13, 2022
AcasăAgenda Zilei151 de zboruri suspendate înspre și dinspre Italia până pe 23 martie

151 de zboruri suspendate înspre și dinspre Italia până pe 23 martie

Transportatorii români şi străini care operează servicii aeriene regulate pe relaţia Italia au anulat pentru perioada 9-23 martie 151 de zboruri dus-întors, a declarat ministrul interimar al Transporturilor, Lucian Bode.

„Transportatorii aerieni români şi străini care operează servicii aeriene regulate pe relaţia Italia au anulat pentru perioada 9-23 martie un număr de 151 de zboruri dus-întors. Categoric, acest lucru înseamnă pierderi, pierderi pentru industria de transport aerian. În ceea ce priveşte transportul rutier, evoluţia în prezent – se înregistrează scăderi semnificative în cazul transportului de pasageri raportat la aceeaşi perioadă a anului 2019”, a precizat Bode în şedinţa de guvern.

Înaintea adoptării deciziei Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (CNSSU) referitoare la suspendarea transportului feroviar, aerian şi rutier pe relaţia cu Italia se înregistrase o scădere a numărului de zboruri, în condiţiile în care se redusese numărul de pasageri.

„186 de zboruri pe săptămână s-au redus la 72 de zboruri pe săptămână, înainte de adoptarea hotărârii numărul 5 a CNSSU. În cazul transportului de pasageri, raportat cu aceeaşi perioadă a anului 2019, pe relaţia cu Italia am închis toate aceste curse, începând cu data de astăzi, ora 12,00. În transportul de persoane internaţional linii regulate, altele decât relaţia cu Italia, se înregistrează o scădere nesemnificativă. Dacă comparăm cu anul 2019, cu aceeaşi perioadă similară sau cu anul 2018, vorbim de un volum aproximativ identic”, a spus el.

Transportul de marfă intern deocamdată nu este afectat, dar transportul de marfă internaţional înregistrează o scădere generală între 15 şi 30%, valoare raportată de către companii. Lucian Bode a menţionat că scăderea fluxului de pasageri generează pierderi pentru operatorii de transport rutier şi a precizat că va prezenta în cursul zilei de miercuri o serie de soluţii în acest sens.

În momentul de față, mai multe țări din întreaga lume iau astfel de măsuri pentru a limita efectele nocive ale epidemiei de coronavirus. De asemenea, pentru România zona de interdicții de transport rutier si aeriean s-a extins și la Franța. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate