marți, august 16, 2022
AcasăAgenda ZileiAlegeri locale 2020: Declarațiile politicienilor după ce au votat

Alegeri locale 2020: Declarațiile politicienilor după ce au votat

Singura zi pentru alegeri locale în 2020 le-a dat ocazia politicienilor să iasă cu declarații care mai de care mai pompieristice și mai lipsite de continut. Așa că, mai jos, vă prezentăm o bună parte din declarațiile politicienilor care au mers la vot

Klaus Iohannis – președintele României

„Este o zi foarte importantă astăzi – ziua votului pentru alegeri locale. Azi ne alegem primarii, consilierii locali, conducerile judeţelor. Întotdeauna când sunt alegeri este foarte, foarte important să mergem la vot, să nu lăsăm pe alţii să decidă în locul nostru, iar astăzi, când alegem pe cei care conduc comunităţile în care trăim, este foarte important să ne uităm bine la candidaţi şi să-i alegem pe aceia care pot face ceva pentru comunitatea în care trăim, fiindcă până la urmă de ei depinde cum arată spitalul, cum funcţionează, cum arată şcoala, dacă drumurile sunt întreţinute, dacă parcurile sunt bine întreţinute, dacă traficul este dirijat aşa cum trebuie. Vă invit pe toţi: Mergeţi la vot!”.

Ludovic Orban – premier

„Cunoaşteţi foarte bine întreg conceptul nostru de campanie a fost un concept foarte clar – dezvoltarea comunităţilor locale prin investiţii, prin crearea locurilor de muncă, prin dezvoltarea infrastructurii, prin creşterea calităţii serviciilor şi, până la urmă, creşterea nivelului de civilizaţie. Pentru asta am votat. Pentru oamenii care-mi garantează că pot să îmbunătăţească viaţa oamenilor în comunităţile locale, pentru candidaţi care au proiecte de dezvoltare serioase ale comunităţii locale”.

Dacian Cioloș – copreședinte Alianța USR PLUS

„E foarte important să votăm astăzi pentru că de votul de astăzi depinde ce se va întâmpla în comunităţile noastre locale în următorii ai. Eu am votat, ca de obicei, la Zalău şi astăzi cu şi mai multă bucurie am votat la Zalău pentru că astăzi nu mai e cazul să alegem răul cel mai mic. Avem, cu adevărat, o alternativă pentru un Zalău modern, un Zalău care să iasă din provincialism şi izolare, un Zalău care să beneficieze de apropierea de Cluj, de Oradea, de zona de vest a României, un Zalău în care să se investească şi să se creeze locuri de muncă. E important, din punctul meu de vedere, să dăm o şansă unor oameni care vin cu un spirit nou, cu un suflu nou şi asta o putem face prin vot. Degeaba ieşim în stradă atunci când nu avem ocazia să acţionăm direct, acum e momentul să o facem şi sper ca toţi cetăţenii români să aibă asta în minte în cursul zilei de astăzi”.

Nicușor Dan – candidat la funcţia de primar general al Capitalei

„Dincolo de problemele vieţii curente, care au fost lăsate de izbelişte, competiţia asta electorală este o competiţie de valori, o competiţie între adevăr şi minciună, între competenţă şi incompetenţă, între cinste şi corupţie, între decenţă şi superficialitate fudulă. De asta am votat cu mare sete şi invit bucureştenii să iasă în număr mare la vot, îi invit să iasă încă de dimineaţă, pentru că sunt condiţii speciale şi votul e puţin mai lent decât în condiţii normale. Îi invit să dea un vot util, care să pună Bucureştiul pe direcţia bună, să facă din Bucureşti oraşul pe care bucureştenii îl merită şi din care copiii noştri să nu mai vrea să plece, ci, dimpotrivă, să vrea cu mândrie să rămână. Aştept demult votul acesta şi pot să vă spun că am votat cu sete, am votat ca să scoatem din Primăria Capitalei o caracatiţă de interese, de neamuri, de prieteni, de cumetri, de naşi, de fini, care au ţinut în subdezvoltare oraşul acesta. De aceea nu au fost ei în stare să rezolve măcar apa caldă, nu mai vorbesc de trafic şi de poluare. Am votat pentru un oraş care are un potenţial extraordinar şi care are oameni cinstiţi, muncitori, creativi şi care în zona privată a dovedit că poate să rezolve tot ce îşi propune. După aceste alegeri sunt convins că tot acest potenţial de muncă şi creativitate poate să fie pus în slujba bucureştenilor de toate generaţiile, a familiilor care nu au avut parte de infrastructura şcolară de care aveau nevoie, în slujba persoanelor vârstnice care şi-au văzut copiii şi nepoţii plecând din oraşul acesta”.

Gabriela Firea – primar București

„Am votat dis-de-dimineaţă. Mă bucur că am ajuns şi de această dată să fiu primul votant din această secţie. Am votat cu gândul la toţi copiii din Bucureşti, la toţi tinerii, la toţi adulţii şi la bunicii noştri. Toţi sunt foarte importanţi. E adevărat, ne dorim cu toţii investiţii în infrastructură, de asemenea, combaterea poluării, investiţii foarte mari, pentru că s-a simţit nevoia şi în această perioadă de pandemie, în toate spitalele, în şcoli, dar cei mai importanţi sunt oamenii. De mâine, tot la muncă”.

Dan Barna – copreședinte Alianța USR PLUS

„Am votat pentru o Românie care se schimbă, o Românie, care şi în Sibiu şi în întreaga ţară, începe să respecte cetăţeanul, să respecte banul public, o Românie care are nevoie să respire, noua clasă politică. E nevoie de noi oameni în politică. Am votat pentru acest viitor de care avem atâta nevoie şi care, după 30 de ani, a devenit în multe locuri din ţară o realitate despre care doar vorbim. Votul a funcţionat foarte corect. Le mulţumesc tuturor celor implicaţi în procesul electoral, delegaţi, oameni, membri din secţii pentru că ştiu că nu este uşor, fiecare are temeri şi îndoieli. Vă spun tuturor celor care încă vă uitaţi la televizor şi încă nu aţi venit la vot, este un proces sigur, un proces în care, dacă se vor respecta regulile, riscurile sunt minime, pixul era cu dezinfectant, mănuşi, atingerile sunt inexistente, deci trebuie să venim la vot pentru că astăzi decidem următorii patru ani în fiecare comună, în fiecare oraş şi în fiecare judeţ”.

Dan Tudorache – primar Sectorul 1

„Ce gânduri am? Gânduri că în următorii 4 ani cetăţenii o vor duce mult mai bine, deci există o continuitate, deci a fost mai greu în primul mandat, dar acum ştiu despre ce e vorba, va fi continuitate”.

Aurelian Bădulescu – viceprimar București

„Am votat, în primul rând, pentru continuarea proiectelor la nivelul Capitalei, pentru noi proiecte la nivelul Sectorului 3 şi, mai nou, pentru că trebuie să spunem acest lucru, am văzut că trebuie să votăm pentru a ţine cât mai departe de banul public interesele, complicităţile dintre lumea interlopă şi oamenii politici care îşi doresc un portofoliu”.

Eugen Tomac – președinte PMP

„Am votat astăzi pentru experienţă, pentru competenţă, pentru mai multă transparenţă şi cred că, chiar dacă trecem printr-o perioadă foarte grea, trebuie să dăm dovadă de implicare şi să venim să votăm din convingere. Mi-aş dori foarte mult ca democraţia românească să nu mai sufere, exact aşa cum a suferit în această campanie şi este absolut esenţial să înţelegem că fiecare dintre noi are propria conştiinţă, are propriile convingeri. Am votat pentru oameni politici care au idealuri, nu interese de conjunctură”.

Daniel Florea – primar Sector 5

„Am votat pentru cel mai sigur, cel mai sănătos, cel mai curat, cel mai educat şi cel mai digitalizat sector din Bucureşti. Vă îndemn pe toţi să veniţi la vot, este absolut sigur, e ca şi cum v-aţi duce la magazin sau la restaurant”.

Călin Popescu Tăriceanu – președintele ALDE

„Votul pe care l-am dat astăzi este un vot pentru întărirea democraţiei, pentru consolidarea democraţiei, în aşa fel încât românii să nu mai fie nevoiţi să voteze permanent între două partide mari care îşi pasează puterea între ele. Bucureștenii au trăin un sentiment de frustrare. Mă refer la termoficare, la trafic, printre altele, şi propunerile privind modernizarea şi dezvoltarea de perspectivă a oraşului în următorii 20 de ani. Sper să fi tras învăţămintele necesare cetăţenii şi să voteze pe cale de consecinţă”.

Traian Băsescu – fost președinte al României

„Am votat, cred că bucureştenii vor reuşi să dea vot util pentru ei. Deocamdată, televiziunile i-au sfătuit să dea vot util pentru partide. Eu îi sfătuiesc să dea un vot util pentru ei, să aleagă pe cel care poate schimba lucrurile în Bucureşti. Le doresc o zi bună bucureştenilor”.

Monica Anisie – ministrul Educației

„Am votat astăzi cu foarte multă încredere că va fi bine şi că se poate să avem un nou Bucureşti. Astăzi este o zi în care toţi cetăţenii trebuie să îşi exercite dreptul la vot şi cu toţii trebuie să înţelegem că se poate să schimbăm faţa Bucureştiului. Astăzi este o zi despre noi, cetăţenii Bucureştiului, pentru noi, o zi în care trebuie să ieşim cu toţii la vot, o zi în care poate peste 4 ani ne vom uita şi vom spune: iată că se poate, vom avea un nou Bucureşti”.

Dan Cristian Popescu, viceprimar Sector 2

„Am votat pentru oamenii din Sectorul 2, am votat pentru continuarea proiectelor, am votat din inimă pentru a face bine. Voi continua să fac lucruri bune pentru ei, acesta e scopul meu, de aceea candidez. Nu vor fi probleme, am asigurat cele mai bune condiţii pentru ca toţi cetăţenii din Sectorul 2 care vor să voteze să poată vota în cele mai bune condiţii”.

Ilie Bolojan – primar Oradea

„Am votat pentru continuarea dezvoltării oraşului Oradea şi pentru extinderea acestei dezvoltări la nivelul judeţului Bihor, pentru schimbarea la faţă a întregului judeţ. Vă mulţumesc foarte mult”.

Raluca Turcan – vicepremier 

„Îi îndemn pe români să meargă la vot, să cântărească bine, să privească în jur, să îşi ia soarta în propriile mâini şi să înţeleagă: nu sunt toţi la fel, sunt oameni care ştiu şi pot să dezvolte comunităţile. De asemenea, îi îndemn să nu îşi irosească votul, să nu facă experimente, să dea votul acelora care pot să aduce schimbarea, care pot să dezvolte comunităţile”.

Adrian Țuțuianu – vicepreședinte PRO România

„Dreptul de vot este un drept fundamental. Am votat pentru o administraţie performantă, o administraţie care să fie înnoită. Am votat cu gândul la fiecare locuitor al judeţului Dâmboviţa, cu gândul la proiectele mari pe care le avem de realizat Am votat pentru educaţie de calitate, pentru infrastructură sănătoasă şi pentru producţie locală. Am votat pentru Dâmboviţa, pentru Târgovişte şi pentru fiecare dintre cetăţenii acestui judeţ”.

Kelemen Hunor – președinte UDMR 

„Eu am avut o treabă extrem de simplă. Ştiu de foarte mult timp cu cine voi vota. Am votat pentru continuitate, pentru a creşte nivelul de trai atât în comuna Cârţa, cât şi în judeţul Harghita, şi am votat pentru a continua munca începută acum câţiva ani. Sunt convins că astăzi foarte mulţi se vor duce la vot, chiar încurajez pe toţi cetăţenii să meargă la vot, respectând regulile, nu există niciun risc pentru sănătatea omului. Trebuie să mergem să votăm astăzi pentru autorităţile locale, avem nevoie de autorităţi locale legitime, solide, stabile”.

Marcel Ciolacu – președinte PSD

„4 ani atât municipiul cât şi judeţul vor fi pe mâna unor adevăraţi administratori şi cu siguranţă că vor continua dezvoltarea atât a municipiului cât şi a judeţului, sper ca în acelaşi ritm în care s-au dezvoltat în ultimii patru ani. Sunt ferm convins că şi bucureştenii astăzi vor alege continuitatea şi vor alege oamenii care le-au fost alături în această perioadă dificilă şi vor vota oamenii care au realizări şi care nu fac promisiuni. Cred că perioada umilinţei faţă de medici, profesori, copii, părinţi şi bunici astăzi (…) ia sfârşit în România”.

Mihai Chirică – primar Iași

„Emoţiile sunt inevitabile în asemenea momente pentru că vorbim de destinul unei comunităţi. Am votat pentru ieşeni, pentru o viaţă mai bună – ceea ce cred că merităm cu adevărat, pentru proiectele depuse şi care au început să devină realitate”.

Nicolae Robu – primar Timișoara

„Am votat pentru continuitate în dezvoltarea şi evoluţia Timişoarei, ca oraş de prim rang. Desigur, votul fiecăruia dintre noi este implicit şi unul pentru România, chiar dacă sunt alegeri locale. Sper că va continua această evoluţie sănătoasă pe care oraşul nostru a avut-o detaşat, în frunte, la toţi indicatorii cei mai importanţi, ceea ce arată că economia este puternică, sănătatea s-a dovedit a fi bine pusă la punct, chiar dacă mai avem mult de lucru – pandemia a fost un test greu pentru toată lumea, educaţia, cultura. În cazul particular al Timişoarei, noi trebuie să fim pregătiţi impecabil pentru anul în care vom juca rolul de Capitală Europeană a Culturii. Este un rol pe care îl jucăm nu doar în nume propriu, ci al României şi al Europei”.

Violeta Alexandru – ministrul Muncii

„Am votat şi m-am simţit puternică. M-am simţit puternică să lupt pentru un Bucureşti în care pilele nu mai sunt în fruntea administraţiei, ci acolo ajung oameni competenţi. Am votat pentru un Bucureşti curat, am votat pentru un Bucureşti în care să te poţi urca în autobuz şi să ştii că acolo este curat şi că ajungi la ora la care îţi propui. Am votat pentru un Bucureşti în care şcolile să aibă apă şi săpun, profesorii să nu mai fie umiliţi, să fie consideraţi cei care manipulează achiziţiile şi administraţia să-şi facă treaba furnizând tot ce au nevoie copiii şi cadrele didactice. Am votat pentru un Bucureşti în care antreprenorii să respire un aer civilizat, să poată să-şi gestioneze afacerile aşa cum îşi doresc fără să se simtă umiliţi de administraţie, fără să-şi pună problema să plece din Bucureşti pentru că aici nu se pot asigura business-urile lor. Aceşti oameni sunt cei care creează locuri de muncă şi am votat cu gândul la ei pentru că ei sunt cei care asigură dezvoltarea Bucureştiului”.

Robert Negoiță – primar Sector 3

„Am votat pentru continuitate şi consider că e normal să continuăm proiectele bune. 99% muncă, politică mai puţin şi, dacă vrem să facem performanţă, mai mult de un proiect pe zi. E foarte important să ieşim să votăm, e un drept pe care l-am câştigat nu uşor şi cred că responsabilitatea trebuie să ne scoată la vot. Iată că nu e aglomerat, se poate veni, se poate vota rapid, cred că a durat două minute sau trei minute de când am venit până când am reuşit să votez. Ne dezinfectăm, purtăm mască”.

Daniel Băluță – primar Sector 4

„În primul rând, am votat pentru prosperitatea comunităţii noastre, am votat pentru dezvoltare, am votat pentru locuri de muncă bine plătite, dar în primul rând am votat cu gândul că noi nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ăsta este cel mai important lucru pe care vreau să-l marchez prin acest vot şi de aceea fac apel la toţi locuitorii Sectorului 4 să vină astăzi să voteze. Este extrem de important să marcăm ce dorim să facem în următorii patru ani. Este foarte important să continuăm proiectele pe care comunitatea le-a început, este foarte important să creăm locuri de muncă, este foarte important să ne transformăm într-adevăr în capitala Bucureştiului. Astea sunt gândurile cu care am venit astăzi la vot”.

Victor Ponta – președinte Pro România

„Mă bucur că oamenii vin la vot. Eu, ca de fiecare dată în ultimul timp, n-am votat contra cuiva, am votat pro ceva, şi cred că după atâta ură şi scandal, cât a fost în ultima lună, o să ne aştepte patru ani destul de răi. Dar totuşi să sperăm că suntem sănătoşi şi că, în loc să ne ocupăm de alegeri, o să ne ocupăm chiar de sănătate, de educaţie, şi de ceea ce e important pentru oameni. În Bucureşti n-au cum să fie probleme. Bucureştiul, Clujul, Timişoara, Iaşi. Dar, în acelaşi, timp, sunt 18.600 de secţii de vot în ţară, în oraşe sărace, în comune, la sate, unde nu sunt condiţiile din centrul Bucureştiului, şi mi-e teama că am riscat în acest moment. Să se termine cu bine anul ăsta, şi să sperăm că în decembrie, la parlamentare, o să fim sănătoşi că, după cum arată lucrurile, alegerile sunt mai importante decât sănătatea noastră, şi ăsta e un lucru rău”.

Lia Olguța Vasilescu – candidat primăria Craiova

„Am votat astăzi pentru cea mai bună echipă a unui partid politic, o echipă care, de-a lungul timpului, a demonstrat că ştie să facă administraţie performantă: că ştie, că poate, că vrea! În aceşti ultimi ani, a reuşit să absoarbă peste un miliard de euro din fonduri europene. O echipă care este formată din profesori universitari, oameni din mediul academic, din intelectuali de vază ai municipiului Craiova şi, bineînţeles, din oameni care şi-au asumat proiecte realiste. Sunt oameni care au ştiut să facă o campanie electorală decentă, bazată doar pe promovarea unor proiecte şi nu pe mizerii, aşa cum s-a întâmplat, din păcate, în ultimele două săptămâni”.

 

 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate