marți, aprilie 23, 2024
AcasăAdministrație publicăBanii din taxa de mediu, restituită până la finele lunii mai

Banii din taxa de mediu, restituită până la finele lunii mai

Banii din taxa de mediu, pe care proprietarii de maşini au achitat-o la prima înmatriculare a autovehiculelor, vor fi restituiți până la finele lunii mai, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

De asemenea, ANAF va trebui să emită până atunci toate deciziile de impunere necesare acestui proces. 

„Ştiţi că eu am anunţat foarte clar că voiam să nu mai fie la ANAF nicio decizie de impunere neemisă. O să verific luni la ANAF. Obligaţia este ca noi să restituim, în cursul lunii mai, taxa pe mediu sau taxa de timbru, cum i se spune ei. Banii sunt alocaţi, nu va fi o problemă. Cei de la ANAF să-şi facă treaba, zi de zi. E treaba noastră, ca minister, să alocăm banii, atât pentru Fondul de Mediu, cât şi pentru ANAF, pentru că ştiţi că au fost două abordări, dar obligaţia este ca ei să emită decizia de impunere, până la ultima pe care o mai au încă în casă, neemisă. Iar partea de bani o asigură Ministerul de Finanţe şi ei să facă plata, în mod obligatoriu, până la finalul lunii mai”, a mai declarat ministrul Eugen Teodorovici. 

Potrivit lui Teodorovici, e vorba doar de simplificări pe care ANAF-ul trebuie să le facă, să le gândească, zi de zi. Adică ei trebuie să se coboare, nu neapărat fizic, dar să coboare cu inima în rândul oamenilor, atât în zona persoanelor fizice, cât şi în zona persoanelor juridice.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate