marți, iulie 16, 2024
AcasăAgenda ZileiBarna şi Cioloş susţin guvernul Maiei Sandu de la Chişinău

Barna şi Cioloş susţin guvernul Maiei Sandu de la Chişinău

Dan Barna şi Dacian Cioloş susţin Guvernul Maiei Sandu de la Chişinău şi au criticat atitudinea de expectativă a Executivului de la Bucureşti faţă de situaţia politică din Republica Moldova. În același timp, ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu s-a întâlnit la Odessa cu omologul său ucrainean 

„Guvernul nostru a preferat să aibă o atitudine care nouă ni se pare la limita iresponsabilităţii în măsura în care am avut o recunoaştere a Guvernului Maia Sandu dinspre instituţiile europene, dinspre Statele Unite. Noi, membri ai UE, păstrăm o expectativă ca şi când am vorbi despre o ţară din America Centrală care are mici tulburări constituţionale”, a declarat liderul USR, Dan Barna. 

Acesta a afirmat că guvernul Maia Sandu trebuie recunoscut pentru a putea merge mai departe în această dilemă de paşi următori, pentru a putea merge mai departe în alegeri anticipate.

Totodată, Dacian Cioloş a avut o discuţie cu Maia Sandu la câteva ore după ce Guvernul său a fost votat în Parlament. 

„Mi-a explicat care a fost situaţie şi nu am ezitat niciun moment să susţin public acest lucru, nu doar pentru că o cunosc pe Maia Sandu şi partidele care s-au aliat în Blocul ACUM, ci pentru că este o decizie firească rezultată din legitimitatea unui vot democratic. Am înţeles că e nevoie de un astfel de Guvern, pentru ca puterea şi influenţa oligarhică în Republica Moldova să fie înlăturată. Vreau să vă asigur că susţinem şi la nivel european. Există o susţinere din partea partenerilor europeni”, a declarat Cioloș.

Barna și Cioloș susțin și recunosc Guvernul Maia Sandu

„Suntem pe logica respectării cadrului constituţional din Republica Moldova, dar ideea aceasta că se poate rămâne într-o zonă gri, aşteptându-se să vină sprijin dintr-o parte sau alta, nu are cum să funcţioneze. E genul de situaţie în care mesajele tranşante sunt necesare. Susţinem, în continuare, recunoaşterea acestui Guvern şi am cerut şi Guvernului României să recunoască Guvernul Maia Sandu”, a adăugat Barna. 

Pe de altă parte, Teodor Meleșcanu a declarat la Odessa că, poziţia României conform căreia voinţa cetăţenilor, exprimată prin vot şi reflectată în configuraţia politică a Parlamentului, este singura care asigură un proces politic legitim, bazat pe dialog.  

 

 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate