joi, decembrie 5, 2024
AcasăAgenda ZileiBiroul permanent al Senatului: cum arată noua compenență

Biroul permanent al Senatului: cum arată noua compenență

Senatul a stabilit componenţa Biroului permanent, pentru a doua sesiune ordinară a acestui an, a şasea a legislaturii 2016 – 2020. Membrii Biroului permanent au fost aleşi prin vot secret electronic., înregistrându-se 86 de voturi „pentru” şi 4 abţineri. 

Grupul parlamentar al PSD are:

  • trei funcţii de vicepreşedinte al Senatului – Robert Cazanciuc, Titus Corlăţean, Şerban Valeca,
  • doi secretari – Marian Pavel şi Ion Ganea
  • doi chestori – Marius Dunca şi Paul Stănescu. 

PNL are:

  • un vicepreşedinte – Alina Gorghiu,
  • un secretar – Ionel Marcel Vela
  • un chestor – Cornel Popa. 

Grupului USR îi revine o funcţie de secretar al Senatului – Silvia Dinică. Din partea UDMR, Tanczos Barna ocupă una dintre cele patru funcţii de chestor al Senatului. 

Tăriceanu și-a dat demisia

Tot astăzi, Călin Popescu-Tăriceanu, şi-a anunţat în plen, demisia din funcția de președinte al Senatului. 

„Astăzi este ultima mea zi în calitate de preşedinte al Senatului României. A fost, fără doar şi poate, o onoare şi un privilegiu pe care le voi preţui întotdeauna să mă aflu timp de cinci ani în fruntea unei instituţii a cărei istorie a început acum mai bine de un veac şi jumătate. În numele acestei promisiuni am acţionat pe parcursul celor cinci ani, şi anume de a fi un preşedinte corect, echilibrat şi echidistant. De asemenea, am promis că voi fi un preşedinte implicat, nu voi asista pasiv la ceea ce se întâmplă în societatea românească şi pe scena politică. Am militat pentru un lucru care mi se pare esenţial pentru democraţia noastră şi anume ca drepturile şi libertăţile cetăţeanului să fie ceva real şi nu doar o lozincă pe care foarte mulţi o folosesc în campania electorală. De la această tribună, nu o singură dată, am denunţat abuzurile din sistemul de justiţie”, a declarat Tăriceanu.

Acesta nu a ratat ocazia de a tage un ultim foc înspre opoziție, din care face și el parte acum, pe tema justiției.

„Este trist pentru mine să remarc că, din păcate, Opoziţia nu a înţeles această luptă pentru redarea justiţiei cetăţeanului, pentru îndepărtarea influenţei serviciilor de informaţii din actul de justiţie şi pentru eliberarea judecătorilor din orice presiune. Ei au înţeles că asigurarea independenţei justiţiei este un asalt asupra justiţiei”, a spus Tăriceanu, în plenul Senatului. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate