sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAgenda ZileiBucureștiul iese din scenariul roșu - rata de incidență a scăzut sub...

Bucureștiul iese din scenariul roșu – rata de incidență a scăzut sub 3 la mie

Rata de incidență cumulată calculată în ultimele 14 zile este de 2,98%, fiind pentru prima dată, de la începutul lunii martie, cînd aceasta scade sub 3 la mie.

”2, 98 este rata de infectare și vom aștepta 48 de ore să vedem dacă continuă trendul decendent. În maxim 48 de ore ne întrunim în Comitetul pentru Situtații de Urgență și să luăm măsura redeschiderii restaurantelor și sălilor de spectacol cu 30 la sută din capacitate. Sperăm să intre în vigoare de luni de la ora 0”, a declarat prefectul Alin Stoica citat de G4Media.ro.

Joi, Soica a spus la Digi24 că, dacă Bucureștiul iese din scenariul roșu și se menține așa, autoritățile se pot reuni pentru a decide relaxarea măsurilor inclusiv în zilele libere de Paște.

Potrivit legislaţiei, la scăderea incidenţei COVID-19 sub 3 la mia de locuitori, pot fi deschise restaurantele la interior la capacitate de 30% şi în intervalul orar 6,00 – 22,00.

De asemenea, organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi concerte sunt permise cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate