duminică, mai 19, 2024
AcasăAgenda ZileiExterneBulgaria, atacată cibernetic de Rusia teroristă: site-urile președinției, guvernului, ministerelor cheie și...

Bulgaria, atacată cibernetic de Rusia teroristă: site-urile președinției, guvernului, ministerelor cheie și Curții Constituționale, atacate de hackeri ruși

Hackeri ruşi au blocat mai multe site-uri guvernamentale bulgare într-un atac cibernetic la scară largă, a anunţat sâmbătă un anchetator din această țară, potrivit DPA.

Atacul a făcut ca site-urile preşedinţiei, guvernului, unor ministere cheie şi Curţii Constituţionale din Bulgaria să fie blocate sau să funcţioneze lent, potrivit unor surse oficiale.

„Acest atac al hackerilor a venit de pe teritoriul Federaţiei Ruse”, a spus şeful agenţiei de investigaţie din Bulgaria, Borislav Sarafov.

„Este un atac asupra statului bulgar”, a declarat la rândul său procurorul general Ivan Ghev, care a spus că este „o problemă serioasă”.

Ca parte a familiei europene, Bulgaria apără valorile europene, a declarat el, adăugând că este „normal” ca acest lucru să aibă şi consecinţe.

Atacul cibernetic asupra instituţiilor bulgare nu a afectat conţinutul acestora sau datele persoanele, a precizat Ministerul Afacerilor Digitale, care a adăugat că atacul a fost oprit.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate