sâmbătă, decembrie 9, 2023
AcasăAgenda Zilei„Cadou cu executare” pentru Viorel Hrebenciuc și Bogdan Olteanu

„Cadou cu executare” pentru Viorel Hrebenciuc și Bogdan Olteanu

Foștii oameni politici Viorel Hrebenciuc și Bogdan Olteanu au primit înainte de Crăciun un „cadou cu executare” în dosarele în care au fost cercetați timp de mai mulți ani. 

Astfel că, fostul deputat Viorel Hrebenciuc a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti, la 3 ani închisoare cu executare în dosarul Giga TV. Și fosta şefă a Consiliului Naţional al Audiovizualului Laura Georgescu a fost condamnată la 4 ani şi 4 luni închisoare cu executare în același dosar. De asemenea, fostul primar al municipiului Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan a primit 3 ani şi 9 luni închisoare cu executare, iar Narcisa Iorga, fost membru CNA, a fost condamnată la 3 ani închisoare.

Fosta şefă a CNA Laura Georgescu, fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc, fostul primar al municipiului Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan, şi Narcisa Iorga, fost membru CNA, au fost trimişi în judecată de DNA pentru fapte de corupţie în 2015.

Laura Georgescu este acuzată de abuz în serviciu şi instigarea la fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar Viorel Hrebenciuc a fost trimis în judecată pentru folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid.

Pe latură civilă, instanţa a dispus ca Laura Georgescu să plătească, în solidar cu CNA, despăgubiri civile de 20.000 lei către postul tv Antena 3 şi 10.000 lei despăgubiri către Naşul TV. Judecătorii au constatat că SC Cable Channel SA – RTL II şi SC Estrada TV SRL nu s-au constituit părţi civile. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

„Cadou cu executare” și pentru Bogdan Olteanu 

Bogdan Olteanu a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti, la şapte de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, într-un dosar în care este acuzat că a primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu. Instanţa a mai dispus pentru fostul președinte al Camerei Deputaților confiscarea contravalorii în lei a sumei de un milion de euro, reprezentând suma traficată.

Bogdan Olteanu a fost trimis în judecată de DNA în octombrie 2016, fiind acuzat că, în perioada iulie – noiembrie 2008, pe când era preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat şi primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu un milion de euro şi sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate