luni, noiembrie 28, 2022
AcasăAgenda ZileiCătălin Drulă, despre afacerea BMW: Ciocoiul Bode minte cum respiră pentru că...

Cătălin Drulă, despre afacerea BMW: Ciocoiul Bode minte cum respiră pentru că simte că se strânge lațul (document)

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, infirmă acuzaţiile pe care i le aduce ministrul de Interne, Lucian Bode, subliniind că în calitate de ministru al Transporturilor a fost de acord cu dezvoltarea unui sistem de monitorizare a traficului rutier, dar că detaliile tehnice au fost elaborate de Ministerul de Interne.

Cătălin Drulă îi mai reproşează lui Bode că Ministerul de Interne a achiziţionat doar maşinile, fără să mai ia şi „mii de echipamente care trebuiau să contribuie la siguranţa rutieră”.

Precizările vin după ce Lucian Bode a afirmat joi că licitaţia pentru achiziţionarea de autospeciale marca BMW este una corectă şi că preşedintele USR, Cătălin Drulă, „dezinformează cu bună ştiinţă”, după ce a semnat, în calitate de ministru al Transporturilor, fişa cu detaliile tehnice pentru această tranzacţie.

Ciocoiul Bode minte cum respiră pentru că simte că se strânge laţul. După ce săptămână trecută, eu am sesizat licitaţia făcută cu dedicaţie pentru prietenul preşedintelui, Bode a ieşit astăzi cu fumigene penibile. A făcut o conferinţă ca să inducă voit o confuzie între finanţarea europeană a unui proiect de siguranţă rutieră şi licitaţia organizată de subordonaţii lui cu dedicaţie„, a scris liderul USR, pe Facebook.

Potrivit acestuia, faptele sunt următoarele:

”Poliția Rutieră are un proiect pe fonduri europene numit „Dezvoltarea unui sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulație” (cod MySmis 125180, Programul Operațional Infrastructură Mare).

Bugetul proiectului este de 106.599.765,20 lei. Acesta prevede:

– 250 de aparate pentru măsurarea vitezei de circulație a autovehiculelor

– 4.000 de dispozitive mobile

– 1.400 de imprimante mobile termice

– 44 de sisteme electronice mobile de depistare a substanțelor stupefiante în salivă

– un sistem de colectare a datelor pentru siguranţa în trafic

– 300 de autospeciale de poliţie

Formal vorbind, contractul de finanțare europeană pentru proiectele de siguranță rutieră din POIM, se semnează de către Ministerul Transporturilor și Ministerul Afacerilor Interne.

Evident că am aprobat un proiect de siguranță rutieră din fonduri europene.

Unde minte Bode:

  1. Documentele pe care le arată Bode cu detalii tehnice sunt elaborate DE EL ȘI DE SUBORDONAȚII SĂI. Nu are nicio treabă Ministerul Transporturilor cu girofare, radare și mașini de poliție.
  2. Nu veți găsi semnătura mea pe vreo așa-zisă anexă cu detalii tehnice. Anexa de care vorbește Bode e elaborată și semnată de el și subordonații lui.
  3. Din tot proiectul, până în prezent, Bode nu s-a preocupat decât de achiziția mașinilor, pe care le-a și dublat la număr (au ajuns 600 – probabil avea mai multe de vândut prietenul președintelui).
  4. Nimic din celelalte dotări nu a fost achiziționat, mii de echipamente care trebuiau să contribuie la siguranța rutieră. Doar mașinile cu dedicație.

Licitația (achiziția publică) este făcută de Bode și subordonații săi. Responsabilitatea pentru cerințele cu dedicație le aparține 100% legal. Deci NU SCAPĂ!” – mai scrie Cătălin Drulă.

El a publicat și contractul în baza căruia ministrul Bode a făcut afacerea scandaloasă cu autospecialele BMW:

 

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a prezentat joi într-o conferinţă de presă concluziile Raportului întocmit de Corpul de Control al ministrului în legătură cu licitaţia pentru achiziţionarea a 300 de autoturisme.

El a adăugat că toată documentaţia tehnică a fost întocmită, analizată şi agreată de către structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne, ale Ministerului Transporturilor, primind totodată şi girul unui evaluator extern al Băncii Europene de Investiţii.

Lucian Bode a spus că licitaţia este corectă şi arată că Ministerul Transporturilor condus de către Cătălin Drulă, în prezent liderul USR, ar fi aprobat cererea de finanţare pentru cele 300 de autospeciale, inclusiv fişa cu detaliile tehnice.

Bode le-a prezentat jurnaliştilor o copie după contractul de finanţare semnat de Cătălin Dulă (Ministerul Transporturilor) şi Benone Matei (Inspectoratul General al Poliţiei Române).

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate