joi, octombrie 21, 2021
AcasăAgenda ZileiCNAB face apel la românii care vin din China să apeleze imediat...

CNAB face apel la românii care vin din China să apeleze imediat la medicii de pe aeroport

Pasagerii cu simptome respiratorii care au călătorit în China sau în alte zone afectate de noul coronavirus sunt sfătuiţi să contacteze imediat serviciul medical al Aeroportului Internaţional Henri Coandă şi să raporteze istoricul de călătorie, informează Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

„În vederea informării publicului privind pericolul reprezentat de noul coronavirus (2019-nCoV), la Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Bucureşti au fost instalate, din seara zilei de 23 ianuarie, afişe în limbile română, engleză şi chineză. Astfel, pasagerii cu simptome respiratorii care au călătorit în China sau în alte zone afectate de noul coronavirus sunt sfătuiţi să contacteze imediat serviciul medical al aeroportului şi să raporteze istoricul de călătorie”, spun oficialii CNAB. 

De asemenea, sunt oferite sfaturi pentru cei care plănuiesc să viziteze China sau altă ţară afectată de noul coronavirus. Aceleaşi informaţii sunt prezentate şi prin intermediul a peste 70 de monitoare comerciale instalate în terminalele aeroportului. Serviciul medical al Aeroportului Henri Coandă este pregătit să intervină permanent cu două echipe medicale complete (medic, asistent, ambulanţier) şi este dotat cu două ambulanţe complet echipate.

Bilanțeul epidemiei provicate de noul coronavirus din China a ajuns astăzi la 25 de morţi şi 830 de cazuri, a informat Comisia naţională pentru sănătate.

Noul bilanţ a fost comunicat la puţin timp după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a decis să nu declare alertă internaţională în faţa acestui nou coronavirus. Din cele 830 de cazuri, 177 sunt considerate grave, potrivit Comisiei, în timp ce 34 de pacienţi vindecaţi au putut părăsi spitalul. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate