vineri, august 12, 2022
AcasăAgenda ZileiCompania Turistică București se va desființa. Era înființată de Gabriela Firea

Compania Turistică București se va desființa. Era înființată de Gabriela Firea

Prima companie municipală care va fi desfiinţată este Compania Turistică Bucureşti, a anunţat preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru.

Companiile municipale care vor rămâne sunt cele înfiinţate legal – STB, Trustul de Clădiri Metropolitane, Energetica Servicii şi Termoenergetica, aceste companii care urmând a avea în curând o nouă conducere cu un mandat clar de a organiza procesul de selecţie al managerilor.

„Considerăm că ele nu erau decât locuri în care clienţi ai PSD îşi găseau suplimentate veniturile. Vom trece la desfiinţarea primei companii înfiinţate de PSD – Gabriela Firea – Compania Turistica Bucureşti. Continuăm cu celelalte companii până la 20 de companii care vor fi desfiinţate. Patru dintre ele înfiinţate legal vor fi eficientizate pe baza legislaţiei privind guvernarea corporativă. Consiliul de Administraţie şi managerii în cursul acestui an vor fi angajaţi prin concurs. Cele patru companii care vor rămâne – STB, Trustul de Clădiri Metropolitane, Energetica Servicii şi Termoenergetica – vor avea în curând o nouă conducere cu un mandat clar de a organiza procesul de selecţie competitivă a managerilor care vor eficientiza aceste companii”, a afirmat Violeta Alexandru. Restul companiilor vor fi desfiinţate.

Compania Turistică București se desființează

Potrivit acesteia, demersul de desfiinţare a companiilor municipale, care ar dura în jur de doi ani, este realizat alături de partenerii de la USR-PLUS.

„Sunt angajaţi care nu au salariile plătite de luni de zile. PNL este pentru eficientizarea activităţii celor patru companii care vor rămâne, o evaluare strictă a posibilităţii de preluare acolo unde se justifică şi unde angajaţii sunt competitivi, a unora dintre cei care astăzi aparţin companiilor ce se vor desfiinţa. Dar decizia noastră este foarte clară: aceste companii se vor desfiinţa aşa cum le-am promis bucureştenilor. Suntem în acest demers alături de partenerii noştri de la USR-PLUS. Suntem decişi ca, într-un orizont de doi ani pentru că fiecare dintre ele au tot felul de complicaţii, să închidem aceste companii şi să rămână doar cele patru pe care le vom aşeza pe un management performant”, a mai spus Alexandru.

Violeta Alexandru a arătat că unele dintre companiile municipale „au o situaţie complicată”.

„Adică sunt restante în plata salariilor, sunt în situaţii de a nu fi terminat contractele în derulare şi este un abuz ca noi să le lichidăm fără ca aceste proceduri să se ducă la îndeplinire”, a adăugat aceasta.

Situaţia financiară a companiei Turistica arată dezastruos, această companie nu a emis nicio factură pe parcursul anului 2020.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate