marți, ianuarie 31, 2023
AcasăAgenda ZileiToader: Augustin Lazăr şi-a luat consilier personal un procuror

Toader: Augustin Lazăr şi-a luat consilier personal un procuror

Augustin Lazăr şi-a luat consilier personal un procuror care ar fi făcut parte din comisia de interviu pentru funcţia de procuror general, a declarat joi seara, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

„La momentul în care Augustin Lazăr era audiat pentru a deveni, mă rog, candidat la procuror general, din comisia aceea de interviu la Ministerul Justiţiei făcea parte şi o distinsă doamnă procuror, consiliera ministrului Justiţiei. A mers procedura, l-a numit pe Lazăr procuror general. Pe cine a luat Lazăr consilier personal? Pe aceeaşi distinsă doamnă de la Ministerul Justiţiei, adică un transfer, aşa, să spunem de consiliere de la ministru la procurorul general, ceea ce probabil nu e rău, denotă încrederea în dânsa şi asigurarea continuităţii, pe de altă parte”, a declarat Tudorel Toader prin telefon la Antena 3

Consilier personal și la Inspecția Judiciară 

Potrivit lui, Augustin Lazăr ar fi făcut acelaşi lucru şi cu procurorii de la Inspecţia Judiciară care au făcut verificări la Parchetul General. „La un moment dat a făcut Inspecţia Judiciară verificări la Parchetul General – trei doamne procuror. S-a terminat inspecţia, mă rog, raportul a fost majoritar favorabil, s-a terminat. Pe cine a luat Lazăr la Parchetul General? Exact pe acele doamne care au fost în control”, a mai spus Toader.  

Potrivit ministrului Justiției, dosarul de candidatură depus de Augustin Lazăr la Ministerul Justiţiei a fost incomplet, susţinând că există mai multe motive pentru revocarea acestuia din funcţie, în afara celor 20 de puncte anunţate de el. 

„Erau motive de natură constituţională. Eu m-am oprit la 20, dar puteam să scriu mult mai multe, dar uneori degeaba scrii, degeaba vorbeşti, dacă lumea se ţine de soluţie, dincolo de argumente. Să nu uităm chestiunea aceea: propunerea de revocare este neadecvată, nu îl revoc şi voi citi mai târziu raportul. Şi atunci ce să mai vorbim?”, a afirmat șeful Justiției

Ministrul spera ca lumea să-i de dreptate, altfel crede că Justiţia trebuie resetată toată.  

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate